Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vore ett jäkligt märkligt avslut för mig i MFF”

SÅ nära var Malmö FF att hämta hem tre poäng från Hisingen.
Behrang Safaris framtid är oviss.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anders Christiansen är perfekt som MFF-kapten enligt Safari.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ny sits för ”Berra” som firat triumfer utomlands i Basel och Anderlecht.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Under de två inledande matcherna i årets allsvenska har Behrang Safari inlett på bänken. Veteranen sitter på ett utgående avtal och tillåts ingen publik under hela säsongen kan försvararen komma att avsluta karriären inför tomma läktare.
– Det vore ett jäkligt märkligt avslut. Klart man tänkt på att kontraktet snart går ut, men jag känner inga klara tecken på att det är dags att lägga av, säger 35-åringen. 

Efter åtta år utomlands återvände Behrang Safari till Malmö FF sommaren 2016. Fram till den här säsongen har forne landslagsspelaren varit given i backlinjen, men i de två inledande allsvenska omgångarna under Jon Dahl Tomassons ledning har veteranen inlett på bänken. I stället har den danske tränaren spelat landsmannen Jonas Knudsen till vänster i försvaret. En ny sits för Safari, men han känner ingen stress över situationen.

– Jag hade en liten skada under försäsongen. Jag vet inte om det spelat roll, att jag inte haft tillräckligt många träningar för att kunna starta, men nu har jag kört på ett bra tag i alla fall, säger han.

Hur mycket flåsar du Knudsen i nacken?

– Extremt mycket hoppas jag. Det ska vara bra konkurrens mellan oss, egentligen ska ingen vara given. 

”Det var ni journalister som spekulerade i det”

Många väntade sig att Safari skulle ta över som lagkapten efter att kompisen Markus Rosenberg lagt skorna på hyllan, men i stället valde Jon Dahl Tomasson att ge bindeln till en annan landsman: Anders Christiansen. 

– Det var ni journalister som spekulerade i att jag skulle bli kapten. Jag hade inga tankar på det. ”AC” var ett perfekt beslut. Han tar mycket plats och är en pådrivare. 

Ditt kontrakt löper ut efter säsongen, hur ser du på det?

– En speciell sits. Klart att man tänkt på det. Kroppen känns fortfarande bra, förra säsongen gick ju hur bra som helst. Jag är än i dag väldigt tävlingsinriktad och jag älskar sporten mer än något annat. Jag känner inga klara tecken på att det är dags att lägga av, men det är ju inte bara upp till mig heller. 

Men om du själv vill fortsätta, tror du inte att MFF kommer förlänga med dig då?

– Det beror ju helt på hur säsongen ser ut. Malmö är en toppklubb. Skulle jag vara mer av en börda än en tillgång tror jag inte att de förlänger. Jag har inte tänkt jättemycket på det här. Mitt fokus är att spela och göra allt för att vinna SM-guld.

Publiken inte avgörande för Safari 

Allsvenskan spelas just nu utan publik och det är oklart hur det kommer bli senare i sommar och under hösten. Safari medger att det vore konstigt att avsluta en framgångsrik karriär inför tomma läktare.

– Jag håller med dig, det vore ett jäkligt märkligt avslut. Att få Rosenbergs avslut kan jag inte direkt önska mig, det finns nog inte någon i fotbollens historia som avslutat på det sättet som han gjorde. Men att få avsluta inför familj, vänner och lite supportrar som man berört skulle vara trevligt i alla fall, haha. 

Det är inte så att du känner att allsvenskan 2021 är en extra morot just för att få spela inför fullsatta läktare under din sista säsong?

– Nej, om jag fortsätter kommer den stora anledningen vara att jag älskar fotboll, inte för att avsluta inför folk på läktaren. 

MFF tar emot Varberg 14.30 i dag, ett Varberg som tappade ledning till förlust mot Blåvitt i torsdags.