Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Vansinnestacklingen: ”Ville knäcka mina ben”

Rött kort för Romario – efter vårdslösa tacklingen
Romario tacklar Eric Larsson. Foto: C More
Mohamed Al Hakim visade det röda kortet. Foto: C More

KALMAR/STOCKHOLM. Malmö FF tog ledningen direkt.

Sen kom nästa kalldusch för Kalmar FF – när Romario åkte på ett rött kort redan i den nionde minuten.

Detta efter en riktig vansinnestackling.

– Det kändes som han ville knäcka mitt ben, säger Eric Larsson.

Malmö FF har haft det svårt borta mot Kalmar FF under flera år och stod på fyra raka bortakryss inför söndagens match på Guldfågeln arena.

Där fick det guldjagande laget dock en riktig drömstart.  Redan i den tredje matchminuten bröt Sören Rieks in från sin vänsterkant och placerade in en bredsida invid Lukas Hägg Johanssons vänstra stolpe.

Men hemmalagets olycka stannade inte där.

Fem minuter senare fick MFF inkast på egen planhalva. Då stod KFF:s Romario för en riktigt våldsam kapning av Eric Larsson. Domaren Mohammed Al-Hakim tvekade inte en sekund.

Rött kort på brassen.

– Det är en rejäl satsning på Larsson. Han (Romario) hoppar in med domarna före. Vårdslöst och väldigt onödigt att försätta sig och sitt lag i den här situationen. Snacka om mardröm, säger kommentatorn Björn Geijer i C Mores sändning.

Eric Larsson: ”Ett märkligt beteende”

Kalmar FF fick det tufft med tio man och efter drygt en halvtimmes spel kom utdelningen för gästerna. 

Efter ett bolltapp på mittplan kunde Fouad Bachirou friställa Markus Rosenberg, som iskallt placerade in 2-0 för MFF. Det var lagkaptenens nionde allsvenska mål för säsongen.

Och i inledningen av andra halvlek gjorde Markus Rosenberg sitt andra mål för dagen. Därmed är också är också förbannelsen bruten.

På lagets sjunde försök satte Markus Rosenberg MFF:s första straff för säsongen. 

MFF vann till slut matchen med förkrossande 5-0.

Efter matchen berättar Eric Larsson om situationen som innebar rött kort för Romario.

– Det kändes väldigt märkligt, speciellt så tidigt in på matchen. Jag hade inte varit på honom någonting inför matchen heller. Det kändes som han ville knäcka mitt ben, så det var tur att det inte blev så farligt. Jag fick bara en smäll på insida vad. Det är lugnt. Det var ett märkligt beteende av honom.

Sa han någonting efter?

– Nej, ingeting faktiskt. Det var tur att jag inte gjorde lilla mig. Det var skönt att de fick rött och vi bara kunde trycka på.

Tycker du det borde bli någon extra bestraffning?

– Det är inte jag som ska bedöma det. Nu gjorde jag inte illa mig. Det var bara en liten smäll jag fick. Det är tråkigt med sådana tacklingar som kan skada och förstöra. Det var tur att det inte blev värre en vad det blev.

Magnus Pehrsson: ”Han har bett om ursäkt”

Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson, som vann SM-guld med MFF 2017, har pratat med Romario, som ska vara ångerfull.

– Han har bett om ursäkt till mig nere i omklädningsrummet. Han är själv förstörd över det. Han är riktigt frustrerad, säger Pehrsson.

Kommer det bli en bestraffning?

– Det har jag inte funderarat på och jag är inte ensam över att ta de besluten. Men jag står det fast vid att det är oacceptabelt att ta det röda kortet. Men jag vill inte hänga ut någon spelare. Det är en spelare som har burit vårt lag. Man gör misstag, men det handlar om att gå vidare.