Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslaget: Lewicki ser ut att missa cupmötet

Oscar Lewicki och Jonas Knudsen.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

När Malmö FF startade årets cupspel fanns ingen Oscar Lewicki på planen.

Och den mångsidige 28-åringen kommer troligtvis även missa måndagens batalj mot Gais.

– Jag vill inte sätta några datum, men måndag blir nog lite tajt, säger han.

Malmö FF fick inte den start på säsongen som klubben hade hoppats på. Tävlingsdebuten i svenska cupen slutade med en oväntad 2-1-förlust mot superettanalget Västerås SK. 

– Västerås spelade väldigt kompakt och med mycket folk centralt. Jag tyckte vi hade lite svårigheter att passa oss igenom emellanåt. Vissa gånger studsar bollen rätt och vissa gånger studsar bollen fel. Denna gång studsa den fel, säger Oscar Lewicki, som fick följa matchen från sidan på grund av en underkroppskada.

28-åringen vill inte avslöja vad exakt för skada han drabbats av. Men han berättar att han ådrog sig skadan i samband med ett träningspass för drygt två veckor sedan. 

– Kroppen känns bra, jag är lite trött efter träningen men annars är jag okej. Jag är på väg tillbaka, säger Oscar Lewicki, som själv uppskattar att han är ”några veckor” bort från att spela tävlingsfotboll igen:

– Vi får se, det kan vara lite tidigt fortfarande (med match på måndag). Vi tar det lite försiktigt så man inte får några bakslag. Jag vill inte sätta några datum, men måndag blir nog lite tajt.

Kan kanske spela när gruppspelet avslutas

Malmö reser till Göteborg för match mot GAIS på måndag.

Därefter väntar cupspelets tredje och sista omgång hemma på Malmö IP, när den allsvenska nykomlingen Halmstad BK kommer på besök.

– Det känns som alla kan slå alla och om vi ser till att göra vårt jobb i våra två kvarvarande matcher så finns det en god möjlighet att ta sig vidare, säger Lewicki.

Det kommer en tredje gruppspelsmatch, är den också körd för dig eller hur känns det?

– Nej, vi får se helt enkelt. Det är som jag sa, jag vet inte riktigt själv och man får känna hur det känns när man går på planen. Men kört skulle jag inte säga att det är. 

”Alla matcher lever sitt liv”

Cupförlusten mot Västerås innebär att MFF:s chanser att gå vidare till vårens slutspel minskar. Det krävs poäng under de avslutande två omgångarna, samtidigt som Västerås tappar poäng mot GAIS eller Halmstad BK.

– Jag har varit med i tre finaler sedan jag kom hit och det är klart jag vill vinna cupen. Men alla matcher lever sitt eget liv skulle jag säga. Denna match som var nu (mot Västerås) ska man inte dra för stora växlar av och man ska inte kasta in allt i ”cupfacket”.

– Jag tror att alla matcher lever sitt eget liv, säger Oscar Lewicki.