Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill inte kommentera sin framtid i Malmö FF

Isaac Kiese Thelin tillbaka i Malmö FF: "Det är hemma"
Anders Pålsson (till höger) med MFF:s vd Niclas CarlnénFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Guillermo Molins och Markus Rosenberg jublar i den allsvenska avslutningen 2019, Pålssons första hela år som ordförande i MFF.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Pålsson, ordförande i Malmö FF.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Anders Pålsson valdes först som tillförordnad ordförande efter Håkan Jeppssons plötsliga bortgång i december 2018 och sedan på fyllnadsval över 2019.

Med knappt två månader till nästa årsmöte vill Malmö FF:s ordförande nu inte svara på frågan om han ställer sig till förfogande för omval.

– Du får ha lite tålamod i den frågan, säger Pålsson.

Malmö FF startade träningsåret 2020 inför drygt 1 500 åskådare på Malmö IP på måndagskvällen.

En av åskådarna var klubbens ordförande Anders Pålsson.

Den tidigare företagsledaren, som i dag sitter i ett flertal bolagsstyrelser, valdes vid Malmö FF:s årsmöte 2019 som klubbens ordförande på fyllnadsval för det år som återstod av den tvåårsperiod som Håkan Jeppsson inför 2018 valdes på.

Det innebär att Malmö FF:s medlemmar vid årsmötet i början av mars i år för första gången efter Håkan Jeppssons bortgång ska göra ett val av ordförande för den ordinarie tvåårsperiod som föreningen väljer ordförande på. 

Historiska MFF-framgångar under Anders Pålsson

Under Anders Pålssons tid som ordförande har Malmö FF hunnit skriva sportslig historia. Först i december 2018 då Besiktas besegrades på bortaplan i Istanbul, vilket innebar att MFF blev tvåa i sin Europa League-grupp och för första gången någon sin avancerade från ett europeiskt gruppspel.

I december i år toppades den prestationen då Malmö FF i Parken i Köpenhamn besegrade FCK med 1–0 och för första gången i klubbens historia vann gruppen i en europeisk turnering.

Utanför planen har MFF:s styrelse under Pålssons ledning lagt fram ett förslag om samgående med LB07 som föreningens medlemmar röstade ner med starkt majoritet.

På måndagskvällen var det en nöjd MFF-ordförande som följde sin förenings första fotbollsträning 2020.

– Jag tyckte det såg väldigt piggt och spännande ut, konstaterade Pålsson på Malmö IP.

Anders Pålsson tillsammans med MFF:s vd Niclas Carlnén efter att föreningens medlemmar röstat mot ett sammangående med LB07.Foto: BILDBYRÅN

MFF-ordföranden vill inte kommentera sin framtid

På Kvällspostens fråga om Anders Pålsson ställer sig till förfogande för omval är han dock mer fåordig.

– Valberedningen håller på med sitt arbete. Det är fler poster som det ska väljas till, säger Pålsson.

En av luckorna som ska fyllas är den efter Anna Nordström Carlsson som under 2019 anställdes av föreningen som marknads- och kommunikationschef och i samband med det lämnade sin plats i styrelsen vakant.

Anders Pålsson har suttit i Malmö FF:s styrelse sedan 2010, samma år som Håkan Jeppsson valdes till ordförande, och har i många år gjort ett stort jobb i det dolda. Framför allt tillsammans med den forne storspelaren Claes Malmberg som styrelsens representanter i det fotbollsutskott som jobbar nära sportchef och vd med den sportsliga utvecklingen.

När Kvällsposten frågar om Pålssons egen inställning oavsett valberedningen ber MFF-ordföranden även då om att få dröja med besked.

– Du får ha lite tålamod i den frågan, säger Pålsson.

Enligt Malmö FF:s stadgar ska valberedningen presentera sina förslag till val till styrelsen senaste sex veckor innan klubbens årsmöte. 

– Det kommer besked då, eller kanske lite tidigare, säger Anders Pålsson.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.