Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ola Toivonens passning efter fjärde raka segern

Ola Toivonen skickar en varning till IFK Norrköping.Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Serieledarna fick med sig en poäng efter många om och men mot Falkenberg.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

UPPSALA. Underläge i halvtid. 

Då ändrade Jon Dahl Tomason strategi som gav Ola Toivonen utrymme – vilket resulterade i ett mål och en assist för MFF-stjärnan. 

Nu befinner sig Malmö endast två poäng bakom Norrköping. 

– Vi vill att de ska känna att vi jagar dem, säger Toivonen. 

Mohammed Saeid gjorde den första halvlekens enda mål. Malmö hade svårt att skapa chanser och hade inga skott på mål. Jon Dahl Tomasson kände sig tvungen att göra något och ändrade strategi. 

– Vi gick en mot en i defensiven, och det betalde sig, säger Ola Toivonen och fortsätter: 

– Jag tyckte jag vann boll bra efter det. Sen drog vi iväg mer med Sören (Rieks) när han kom in. Då fick jag lite mer ytor, så det var bra. 

Malmö FF fick tidigt i den andra halvleken ett gratismål då Elias Andersson slog en hemåtpassning till Lukas Jonsson som inte lyckades ta emot bollen. Därmed var kvitteringen ett faktum. 

Assisterade Kiese Thelin

Stefano Vechhia gav strax därefter hemmalaget ledningen på nytt. Därefter var det Malmö FF:s match. 

Först kvitterade Ola Toivonen efter att ha dundrat in bollen endast några meter från målvakten. 

– Bollen kom in efter ett inkast. Jag försöker bara att träffa mål, och på det avståndet brukar det vara mål om man träffar målet. 

Fem minuter från full tid var det dags igen – och även den här gången var den tidigare landslagsstjärnan inblandad. Toivonen passade snyggt fram bollen till Isaac Kiese Thelin som gjorde 3–2. 

”Ska känna att vi jagar dem”

Efter ytterligare MFF-mål av Jo Inge Berget och Sören Rieks var segern ett faktum – vilket betyder att Malmö tar in på Norrköping och har nu endast två poäng upp till serieledaren. 

– Det är bra, men inte en jätteviktig seger. Vi jagar dem, och vi vill att de ska känna det. Men det är fortfarande två poäng och säsongen är lång. Men nu gäller det att återhämta sig och fokusera på cupfinalen.  

Efter att ha inlett säsongen på bänken har Ola Toivonen spelat betydligt mer kontinuerligt under de senaste omgångarna. Det har satt sina spår. 

– Kroppen är trött. Det är en omställning från att spela på konstgräs där kroppen får betydligt mer stryk än vanligt, men det gäller bara att anpassa sig. 

Malmö FF möter IFK Göteborg i Svenska cup–finalen på torsdag.