Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi vet vad det betyder för klubben”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Under tisdagskvällen ställs Malmö FF mot HJK Helsingfors i returmötet i kvalet till Champions League. 

En match som vid seger innebär minst ett europeiskt gruppspel - och klirr i kassan för MFF. 

– Vi vill in i Europa varje år och vet vad det betyder för klubben, säger MFF:s Eric Larsson. 

Optimistiska vindar blåser genom ett formstarkt MFF inför returmötet med HJK Helsingfors. 

– Vi tycker att vi har bra möjligheter. Vi gjorde en fin match senast, kunde gjort det bättre så klart men vi ska ut och ta tag i bollen och försöka att dominera på samma sätt som vi gjorde i andra halvlek, säger MFF:s kapten Anders Christiansen. 

Miljoner i potten 

En seger skulle innebära ytterligare minst tio matcher, gruppspel i Europa League eller Europa Conference League - och ett mångmiljontillskott i kassan för MFF

– Det är fantastsikt det är det som vi pratar om helat tiden, svensk fotboll behöver lag i Europa. Jag ser på mina danska vänner, som har lag i Champions League, Europa League och Conference League och vi tycker väl inte att vi är mycket sämre än den danska ligan. För svensk fotbolls utveckling måste vi ha lag i Europa, säger Christiansen.  

Att mycket står på spel är inget som påverkar gruppen. 

– Nu har jag varit i Malmö ett tag och jag tror alla känner den pressen på oss själva. Vi vill in i Europa varje år och spela mycket matcher vi vet vad det innebär för klubben och så där, samtidigt är det inget man springer och funderar på utan det är bara in och göra sitt bästa oavsett om det gäller mycket pengar eller vad det än handlar om, säger högerbacken Eric Larsson. 

Larsson har den senaste tiden både använts högre upp i banan och ute på vänsterbacksplatsen. 

– Jag tycker att det funkat bra. Det har funkat bra med både Sören (Rieks) och Veljko (Birmancevic) och även när jag spelar bredvid Lasse (Nielsen), Franz (Brorsson) och Niklas (Moisander). Vi har ganska tydliga roller och det är väl inte så mycket som skiljer sig från ytterback på höger- och vänstersidan, säger Larsson.

Vilken position han spelar på mot HJK återstår att se. 

– Vi får se var Jon har för tanker och idéer.