Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi ska till gruppspel – aldrig haft bättre läge”

Rasmus Bengtsson blickar mot gruppspel.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg vill avsluta karriären i Europa League.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Malmö FF klara för playoff till Europa League.

Nu väntar Bnei Yehuda Tel Aviv i ett dubbelmöte där MFF är klara favoriter.

– Vi ska ta oss in. Ser man på vilket läge vi är i så har det aldrig varit bättre, säger Markus Rosenberg.

Via 3–0 hemma mot HSK Zrinjski satte sig Malmö FF tryggt i förarsätet inför returen.

När avancemanget nu även i praktiken är säkrat väntar ett playoff-möte om en plats i Europa Leagues gruppspel mot Bnei Yehuda Tel Aviv.

Redan före kvällens match kunde man konstatera att Malmö FF via den fina seedning klubben spelat sig till de senaste fem åren via framgångarna i både Champions League och Europa League skaffat sig en bättre position än någonsin.

Neftci PFK och Bnei Yehuda Tel Aviv som gjorde upp om att få möta Malmö FF är rankade 197 respektive 206 platser bakom MFF på Uefas klubbrankning.

MFF är på 2019 års rankning 77:a medan Neftci är 274:a och Bnei Yehuda 283:a.

Faktum är att både Neftci och Bnei Yehuda inte bara är betydligt lägre rankade än HSK Zrinjski (207:a på rankningen) utan även en bit bakom det Domzale (231:a) som MFF slog ut i förra omgången.

Det finns så klart inga lätta matcher i ett playoff till ett europeiskt cupgruppspel, men det råder heller ingen tvekan om att Malmö FF – trots tre gruppspel de senaste fem säsongerna – aldrig haft ett bättre läge inför den avgörande kvalomgången.

Något som lagkaptenen Markus Rosenberg inte heller på något sätt sticker under sol med.

– Det är en fin väg att gå, säger MFF-kaptenen.

Som får medhåll av mittbacksstjärnan Rasmus Bengtsson.

– Jag tror att innerst inne så har vi förhoppningar att göra ett långt Europaäventyr. Det är det jag vill och strävar efter, säger Bengtsson och utvecklar.

– Vi har som mål att gå så långt som möjligt i Europa. Förra året var vi i gruppspel och gick vidare och det gav mersmak. 

Nu väntar lägst rankade motståndet någonsin

Betydelsen av Malmö FF:s tidigare Europaframgångar kan inte underskattas när MFF nu är i det här slagläget.

Bnei Yehuda är alltså rankade 283:a.

Som en jämförelse som ska ses som en riktlinje mer än en absolut sanning eftersom vi nu jämför årets rankning så ligger det Red Bull Salzburg som MFF playoff-besegrade 2014 på 29:e plats.

Celtic som MFF slog ut 2015 ligger på 46:e plats och danska FC Midtjylland som MFF besegrade i fjol är 102:a.

– Det märks i snacket som går när lottningen sker. Vi är favoriter. Det är den respekten vi har fått med oss efter de resultaten vi presterat. Vi har varit här förut och fått den seedningen som vi är förtjänta av, säger Rasmus Bengtsson och tillägger.

– Det är positivt.

Så väl Rasmus Bengtsson som Markus Rosenberg poängterar dock att det är mycket och tufft jobb kvar att genomföra för att ta sig in i Europa League.

– Vi ska ta oss in. Ser man på vilket läge vi är i så har det aldrig varit bättre. Sedan handlar det om att klara av att hålla nivå också. Gör vi inte det så blir det svårt, säger Markus Rosenberg.

– Jobbet ska det göras också och det hoppas och tror jag att vi klarar av, säger Rasmus Bengtsson.

 

Läs mer: MATTIAS LARSSON – ”En bedrift större än ett enstaka CL-gruppspel”