Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi måste visa att det inte är så”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Finska mästarna HJK Helsingfors väntar Malmö FF i den andra kvalomgången till Champions League. 

En match som lagets nye mittback Niklas Moisander tror blir tuff. 

– De är entusiastiska över att de har en chans mot oss, vi måste visa att det inte är så, säger Moisander. 

Niklas Moisander har snabbt kommit in i MFF. 

Och nyförvärvet från Werder Bremen är imponerad av sin nya klubb. 

– Det är naturligtvis svårt att jämföra Tyskland är naturligtvis mer intensivt men tekniskt är spelarna här lika duktiga som i Bremen.

– Jag är imponerad över hur professionellt allt är här. Det är ingen stor skillnad med Bremen i hur vi tränar här, hur vi äter och hur allt är organiserat jag är positivt överraskad, säger han. 

”En tuff match”

Under onsdagen kan 35-åringen debutera för sitt MFF då laget ställs mot HJK Helsingfors - oavsett så känner han sig redo att bidra till laget. 

– Oavsett om jag spelar eller inte så kommer jag att bidra med min erfarenhet. Jag har spelat i Europa och i Bundesliga och i andra ligor. Så jag vill hjälpa laget så mycket jag kan och sätta exempel i hur man tränar och hur professionell man är. 

Vad är det då för lag MFF ställs mot?

Moisander medger att han inte följer den finska ligan nämnvärt. 

– Jag har okej koll (på HJK reds. anm). Jag känner några spelare från landslaget men jag har inte sett fulla matcher. De är det klart bästa laget i Finland och jag tror att det blir en svår match för oss. Jag har läst lite finska tidningar och de är entusiastiska över att de har en chans mot oss, vi måste visa på onsdag att det inte är så, säger Moisander. 

– Det blir kul. Kul för mig. Kul för oss. Och kul för Halsti. Men det blir svårt tror jag, de har gjort det mycket bra. Jag tror att de är ett bättre lag än Riga.