Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi kan inte tänka på det hela tiden”

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson jagar säsongens första nolla.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
MFF och Lasse Nielsen släppte in mål på nytt när det blev oavgjort mot AIK.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Målsnåla Kalmar kommer på besök till Skåne.

Då får Malmö FF en ny chans att försöka hålla säsongens första nolla. 

– Vi har släppt in mål i alla matcher, men det kan vi inte tänka på hela tiden, säger mittbacken Lasse Nielsen. 

Malmö FF hänger med i den allsvenska toppen. Med elva inspelade poäng parkerar skåningarna på en tredjeplats, enbart bakom serieledande Djurgården och tvåan IFK Norrköping.

Samtidigt har MFF fortsatta problem runt det egna målet. I samband med varje allsvensk match så här långt har MFF släppt in minst ett mål.

– Vi har släppt in mål i alla matcher, men det kan vi inte tänka på hela tiden. Vi måste ha fokus på att göra det bättre. Det som har hänt har hänt, säger mittbacken Lasse Nielsen. 

– Men vi vill hålla nollan och vi hoppas den kommer nästa match.

”Han har dessvärre ont i ryggen”

Allra närmast ställs Malmö mot ett Kalmar som kryssade den senaste omgången, 0-0, mot IFK Göteborg. Smålänningarna bytte tränare inför årets säsong. när klubbprofilen Henrik Rydström återvände till Guldfågeln arena från IK Sirius. 

– De spelar en fin fotboll och är bra med bollen. När de inte har bollen försvarar de sig kompakt och stabilt, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Deras senaste match mot Göteborg var inte deras bästa. Men de har gjort bra matcher innan dess. 

Under lördagens sista matchförberedande träning saknades   yttern Sören Rieks. Dansken stod även över den senaste allsvenska bataljen mot AIK. 

– Sören är tyvärr inte frisk. Han har dessvärre ont i ryggen, säger Tomasson.

På ett mer positivt plan bekräftar MFF-tränaren att Johan Dahlin är tillbaka på bänken mot Kalmar:

– Det går långsamt framåt. Det är en fin utveckling och han blir bättre och bättre. I Stockholm var han med och hjälpte laget som tredjemål. 

”Det har jag faktiskt ingen koll på” 

Just Kalmar är ett lag som annars haft svårt att övertyga i målkolumnen. Smålänningarna har visserligen överraskat många under den allsvenska säsongsinledningen med en sjätteplats i tabellen.

Men så här långt har KFF bara lyckats göra fem mål framåt.

Vad tänker du om att möta just Kalmar, de har inte gjort jättemycket mål under säsongsinledningen? 

– Det har jag faktiskt ingen koll på. Vi har mött de i en träningsmatch, så vi vet att det är ett lag som kan spela fotboll och som har samlat ihop bra med poäng, säger Lasse Nielsen, och konstaterar: 

– Vi vill så klart vinna alla matcher och vi vill gärna hålla nollan alla matcher.

De senaste två allsvenska omgångarna har Lasse Nielsen fått tillbaka sin plats i Jon Dahl Tomassons backlinje. Mot Varberg bildade dansken mittbackspar med den flyttryktade stjärnan Anel Ahmedhodzic.

”Då får jag göra fyra ändringar”

Mot AIK hette mittbackskollegan Franz Brorsson.

– Inför matchen mot Varberg och mot AIK bytte jag fyra spelare. Då får jag göra fyra ändringar i morgon också. Så blir det ett hattrick, skojar Jon Dahl Tomasson, och fortsätter:

– Som tränare tittar du alltid på den kommande matchen, men du tittar också så klart längre fram. Vi har ett tufft spelschema och en duktig trupp.

Måndagens match mellan Malmö FF och Kalmar har avspark klockan 18.30 på Eleda stadion.