Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Vi är inte i EL bara på skämt”

Marcus Antonsson, Malmö FF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
David Luiz, Chelsea. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF måste göra minst två mål på Stamford Bridge.

Uppgiften är svår – men Marcus Antonsson är räds inte Chelseas försvarare.

– Visst, de är världsspelare men samtidigt är de bara människor. Det finns svagheter hos dem också och det gäller att vi utnyttjar det, säger MFF-anfallaren.

Efter Chelseas seger med 2-1 på Stadion i Malmö förra veckan står MFF inför en tuff uppgift på Stamford Bridge i London.

För att laget ska avancera till åttondelsfinal i Europa League krävs minst två mål mot den engelska storklubben.

Trots att Chelseas defensiv innehåller flera storstjärnor, så som David Luiz, anser Marcus Antonsson att de visade upp brister i matchen på Stadion i torsdags.

– Absolut. Det kände jag verkligen. Det kändes inte som att det var något jättespeciellt. Vi fick springa mycket och blev ganska låga i försvarsspelet. Då kan man inte alltid gå rakt fram när man vinner boll, man måste vila lite med den också.

– Men jag tycker att vi visar att vi inte är i Europa League bara på skämt. Vi är här på allvar och har visat det i några matcher nu. Vi vill göra det igen, säger Antonsson.

Chelsea leder med 2-1

Trots att Chelsea gjorde två mål i det första mötet mellan lagen ser Antonsson positivt på returen.

– Det var viktigt att vi fick in ett mål på hemmaplan så att vi känner att vi kan göra mål på dem. Sen skapade vi en del andra bra lägen. Det tar vi med oss.

Malmö FF:s mål i torsdags gjordes av mittfältaren Anders Christiansen. Han vill inte utlova några nya mål i kväll.

– Det är inte så viktigt vem som gör målen. Vi ska se om vi som lag kan göra två mål, det är det viktigaste. Det hade varit kul att som skandinavisk lag fälla en av stormakterna i Europa. Det ska vi sikta på.

MFF behöver två mål

Christiansen medger att det kommer bli tufft att få in de där två målen. Men han tycker inte att MFF borde ändra speciellt mycket i sitt spel jämfört med förra mötet.

– Kan vi göra samma saker som på hemmaplan, men några procent bättre, så tror jag att vi har en möjlighet att göra ett mål eller två, säger Christiansen.

Lagkaptenen Markus Rosenberg är inte helt nöjd med antalet chanser som skapades av MFF i Malmö förra veckan.

– Jag tror att vi kan få fram fler nu, utan tvekan, säger Rosenberg.