Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Värsta rivalen avslöjar: Ville värva Rosenberg

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

På Parken i Köpenhamn gör Markus Rosenberg karriärens sista match.

Då avslöjar danskarnas demontränare Ståle Solbakken att han ville värva Rosenberg till FCK.

– Vore surrealistiskt att säga att jag inte pratat med Martin Dahlin om honom, säger Solbakken.

FC Köpenhamn har en lång tradition av att ha framstående svenska spelare i laget.

Bland dem som lyckats allra bäst finns Tobias Linderoth och Marcus Allbäck som varit med om ett flertal lyckosamma Europaäventyr med FCK.

När FC Köpenhamn på onsdagens eftermiddag höll presskonferens inför det avgörande Europa League-mötet med Malmö FF avslöjade tränaren Ståle Solbakken att det kunde ha varit ännu fler.

– Jag ska vara lite försiktig med vad jag säger. För han (Markus Rosenberg) är nog inte intresserad av att jag ska säga att han varit aktuell för FCK. Det hade varit en mycket dålig sak att ta upp i det här läget, säger Ståle Solbakken och skrattar.

FCK i samtal med Martin Dahlin om Rosenberg

Men den danska tränaren medger att det har funnits intresse

Från FCK.

– Det vore surrealistiskt att säga att jag inte pratat med Martin Dahlin om honom några gånger. Men vi har aldrig varit i dialog med Rosenberg själv, säger Ståle Solbakken och fortsätter.

– Det var på den tiden när han var i West Bromwich och det gick lite tungt. Men vi har aldrig suttit ner med Markus själv och diskuterat. Det har bara varit på agentnivå.

När Markus Rosenberg valde att lämna West Brom var det för Malmö FF och resten är historia.

Ståle Solbakken är full av beundran till den karriär som tar slut på Parken på torsdagskvällen.

– För mig är det ett farväl till en fantastisk anfallare. En anfallare med ett brett register. Man pratar ofta om målgöraren och att han är bra i boxen och att han är smart.

– För mig är hans spelintelligens, hur han kan hämta boll mitt på plan, hans passningsspel och hans förmåga att se saker före alla andra, och ibland saker så snabbt att de andra inte hänger med, det som sticker ut.

FCK-tränaren hyllar Rosenberg

Ur ett skandinaviskt perspektiv anser Ståle Solbakken att Markus Rosenberg tillhör en väldigt liten skara speciella spelare.

– Som klubbspelare för Malmö är han helt unik. Vi har stor respekt för honom. Vi har haft några som kommit hit till oss, som Jesper Grønkjaer, och haft sina bästa år i ligan på hemmaplan. Så har det varit för Markus Roseberg också.

Som sista ord inför Rosenbergs sista match säger Solbakken.

– Vi hoppas att hans avslutning inte blir riktigt lika bra som hans näst sista match, säger Ståle Solbakken med ett brett leende.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.