Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Låg under med två mål – men tog igen

Ryan Moon (till höger) firar sitt mål.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Besvikelse i KFF efter att ha tappat 2–0 till 2–2.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Kalmar FF gick upp i en tvåmålsledning, men Varberg kom tillbaka två gånger om i den första halvleken. 2–2 slutade också matchen på Guldfågeln. 

– Det är våra egna misstag som gör att vi släpper in två mål, säger KFF-backen Johan Stenmark till Discovery. 

KFF i ingenmansland tog emot Varberg som fortsatt inte tagit sig ifrån bottenstriden. Med andra ord var det ett motiverat grönsvart lag som gästade Guldfågeln.

Men det var hemmalaget som inledde klart bäst denna onsdagskväll. Piotr Johansson fälldes i straffområdet av Anton Liljenbäck i den 13:e minuten och Oliver Berg var säkerheten själv från elva meter. Varbergs målvakt Stojan Lukic gick visserligen åt rätt håll, men straffsparken så pass bra slagen att bollen ändå gick in i nät. 

Efter halvtimmen spelad utökade KFF – och det var vackert. En kort hörna ledde till sist fram till brassen Romario som inne i straffområdet vräkte upp bollen i nättaket. 

Mardrömsstart för Varberg, men de skulle komma tillbaka – två gånger om. Nästan per omgående efter Kalmars andra mål drällde hemmalaget i farligt läge och det utnyttjade Varberg. Anton Liljenbäck frispelades och placerade elegant in reduceringen, hans första allsvenska mål för säsongen.

– Det var på tiden. Det har suttit i skallen... Nu fick man äntligen näta och det var skönt att ha gjort det efter att jag orsakat straffen, sa Liljenbäck i Discoverys tv-sändning i pausen.

”Inte tillräckligt bra helt enkelt” 

Men innan halvleken var över hann också Varberg kvittera. Ryan Moon tog ner bollen på bröstet inne i straffområdet och på Romario-manér gick sydafrikanen på kraft och siktade högt – vilket gick vägen. Snyggt inprickat mål och 2-2 på resultattavlan när lagen lämnade för pausvila.

– Det kändes som att vi kontrollerade matchen men så gjorde de snabbt sitt 2–1-mål. Vi gör det inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi ger bort initiativet och måste upp i nivå, det är det som gäller, konstaterade KFF:s Erik Israelsson i halvtidsintervjun.

Israelsson gjorde under onsdagskvällen sin första start i årets allsvenska och han orkade en bit in i andra halvlek innan veteranen byttes ut. 

”Våra egna misstag som gör att vi släpper in två mål” 

Den andra halvleken blev inte lika sprakande som den första och matchen slutade 2–2. Varberg har fyra poäng ner till kvalplats. 

KFF har 38 inspelade poäng och att det inte blev seger stör sig hemmalagets försvarare Johan Stenmark på:

– Det är våra egna misstag som gör att vi släpper in två mål. Det är surt. Självklart är vi inte nöjda, säger han.

Varberg har inte vunnit på sju matcher, men senast blev det kryss mot MFF och att hämta upp ett tvåmålsunderläge är ändå ett bra tecken anser Hampus Zackrisson.

– Vi sover i början och släpper in två snabba mål. Sedan får vi 2–1 av en slump och gör sedan 2–2 vilket gör att vi samlar kraft och positiv energi medan de tappar en tvåmålsledning. Jag tycker dock att den andra halvleken är ganska stängd, det var inget lag som skapade jättemycket. Men jag är hyfsat nöjd, konstaterar vänsterbacken.