Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var orolig att något hade gått sönder”

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: LARS DAREBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Andreas Granqvist orsakade straff och tvingades bryta i halvtid efter en smäll mot knäet.

Efteråt gav Helsingborgs lagkapten något lugnande besked.

– Jag har full stabilitet och hoppas på att det bara är en blödning inne i det, säger Granqvist.

Trots en bra inledande period av HIF i matchen mot Häcken var det bortalaget som tog ledningen efter att Daleho Irandust tämligen enkelt promenerat in i Helsingborgs straffområde. Väl där tog det stopp efter att Andreas Granqvist satte ut knät – domaren Patrik Eriksson pekade på straffpunkten och Paulinho satte säkert ledningsmålet för gästerna.

I samband med situationen tog träffen från Irandust så illa på Granqvist att han sedan byttes ut i halvtid.

– Irandust kommer med full fart, jag försöker täcka ut honom men får inte tillbaka benet. Då springer han över mig, knä mot knä, och det är där jag blir skadad. Knät svullnade upp ganska rejält och jag var orolig att något hade gått sönder, men jag har full stabilitet och hoppas på att det bara är en blödning inne i det, säger Granqvist.

– Det får vi analysera på måndag. Jag kunde fortsätta, men det svullnade mer och mer hela tiden. Det var dumt att riskera något, säger Granqvist efter matchen.

Tajt kring strecket

Häcken slog Helsingborg med 2–0, vilket gör att striden om kvalplats respektive nytt allsvenskt kontrakt tätnar. HIF har visserligen lite utrymme ner till de närmast jagande lagen, men åker till Sundsvall och NP3 Arena för ett möte med ett blåklätt lag som har allt att vinna.

– Till den matchen tar vi med oss första halvlek. Vi skapar extremt mycket mot ett väldigt bra Häcken och dominerar matchbilden fram till utvisningen. Andra halvlek är visserligen också bra, men det blir jobbigt att spela med tio man mot ett lag som Häcken. Det blir en ny match med andra förutsättningar där uppe med tanke på underlaget, säger Andreas Granqvist.