Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rysare när Selmani sänkte Mjällby sent

Det var mycket kamp och dueller mellan Varberg och Mjällby.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Matchen var mållös fram till den 90:e minuten.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Då klev Astrit Selmani fram och avgjorde för hemmalaget.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Moses Ogbu orsakade straffen.Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Långa bollar, mycket duellspel och två trippelbyten i vardera lagen. 

Det dröjde dock till den 90:e minuten innan målnollan sprack – Astrit Selmani satte iskallt en straff efter att Moses Ogbu träffat Gustaf Norlin med en arm i ansiktet.

– Jag visste att han skulle lägga sig, säger Selmani i Dplay.

Nykomlingarnas kamp med Mjällby på en tredje och Varberg på en sjätteplats inför matchen präglades till allra största del av långbollar, kamp och rensningar över långsideslinjerna. 

Då hjälpte det föga med Marcus Lantz trippelbyte i halvtid när han och Mjällbys övriga ledarteam insåg att kreativitet på mittfältet inte skulle hjälpa laget till seger. Det tidigare succéreceptet med Moses Ogbu och Jacob Bergström som centertankar fick inte heller någon utdelning under torsdagskvällen. 

Även Joakim Persson försökte sig på något liknande i mitten av andra halvlek – Albert Ejupi stängde visserligen ytorna för Mjällbys mittfält, men Astrit Selmani, som var tillbaka i startelvan efter en lång tids frånvaro, skapade inte heller mycket mot en stark Mjällbybacklinje. 

Fram till den 90:e minuten.

Selmani avgjorde på straff

Moses Ogbu gick oförsiktigt upp i en duell med Gustaf Norlin med armarna farligt högt – Norlin träffades i ansiktet, föll till marken och Victor Wolf blåste omedelbart för straff.

Fram klev en comebackande Astrit Selmani och placerade bollen säkert i mål – tre blytunga poäng till Varberg som hakar på i tabelltoppen.

– Underbar känsla. Jag var ganska säker på att han skulle lägga sig åt det hållet, säger Selmani i Dplay och fortsätter:

– Vi kastar in Albert (Ejupi) och Erion (Sadiku), de gör ett kanonjobb när de kommer in. Den här segern är bland de skönaste på länge!

Mjällbys tränare Marcus Lantz var desto mer besviken:

– Det är väl ingen match som går till historien som skönspelad. Första halvlek är inte bra, andra är betydligt bättre. Vi fick lite bättre tryck och spelade rakare, men när vi inte gör mål kände vi att vi kunde få med oss oavgjort, men uppenbarligen inte.