Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF:s besked: ”Då ska Zlatan komma hem...”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK / ROBIN ALAM/ISI/REX/SHUTTERSTOCK/ REX FEATURES

Markus Rosenberg vände hem till Malmö FF och tog klubben till flera SM-guld och Europaäventyr.

Nu har Zlatan Ibrahimovic öppnat för att han vill göra samma sak.

– Skulle han dyka upp i Malmö FF någon dag tror jag att det skulle bli ganska bra, säger Rosenberg på lördagens träning.

Uttalandet slog ned som en bomb på lördagsförmiddagen. I en intervju med medieprofilen Calle Schulman säger Zlatan Ibrahimovic i en video att han öppnar för en comeback i Malmö FF.

– Jag stänger inga dörrar. Det finns en trofé jag saknar, säger Zlatan Ibrahimovic.

Han säger också att Malmö FF har kommit med ett förslag att ta ställning till efter säsongen i Los Angeles Galaxy.

– Jag har fått ett erbjudande, de vill ha hem mig och vill att jag ska avsluta karriären där.

 

 

Samtidigt går Malmö FF in i en intensiv höst med spel både i Europa League och allsvenskan, där man fortfarande har en chans att närma sig toppen.

Lagkaptenen Markus Rosenberg välkomnar då all hjälp som går att få – allra helst den från Zlatan Ibrahimovic.

– Allt är möjligt, sen kanske chanserna inte är så stora, säger han.

”Man ska inte övertala någon”

Rosenberg växte upp med Zlatan i Malmö FF:s ungdomslag och har även spelat tillsammans med honom i det svenska landslaget.

Har du försökt få hem honom?

– Det försöker väl alla MFF:are. Samtidigt är det hans val och upp till honom, det är inget man vill trycka på. Vem som helst som vänder hem ska komma hem för att de vill och brinner för allsvenskan och svensk fotboll.

– Jag har sett många som kommit tillbaka och kanske inte lyckats. Därför ska man inte övertala någon, utan spelaren ska komma självmant. Men skulle han dyka upp i Malmö FF någon dag tror jag att det skulle bli ganska bra.

Hur hade ni funkat som anfallspar i dag?

– Det hade nog funkat bra. Vi är kanske lite för långsamma och gamla båda två. Jag kanske är piggare i djupled än vad han är fortfarande, säger Rosenberg och skrattar.

Rasmus Bengtsson. Foto: CAROLINE LARSSON

”Zlatan håller hög nivå ännu”

Även MFF-backen Rasmus Bengtsson välkomnar Zlatan Ibrahimovic till Malmö, även om han är skeptisk till att det skulle gå att få till.

– Jag tror väl att alla bra fotbollsspelare är välkomna till Malmö. Han håller fortfarande så hög nivå att han skulle göra skillnad i allsvenskan. Men man hör nya saker om Zlatan varje dag, det är svårt att spekulera i.

 

 

 

Hur mycket skulle han betyda för er i Europa, med all sin erfarenhet inom världsfotbollen?

– Vi hade haft nytta av vilken världsspelare som helst. Just nu känns det ganska långt ifrån när vi också är mitt i vär säsong och han är mitt i sin säsong.

Sportchefen bekräftar intresse

MFF:s sportchef Daniel Andersson vill inte kommentera huruvida Zlatan har fått ett erbjudande av klubben eller inte. Han bekräftar dock att det finns ett stort intresse.

– Sådant kommenterar vi inte i tidningarna, men det är klart att Zlatan är ett namn som är superintressant. Men om han har fått ett erbjudande eller inte kommenterar vi inte i pressen, säger han till Fotbollskanalen.

Andersson säger i intervjun att en Zlatan-övergång skulle vara ekonomiskt svårt att genomföra, men att det ändå kan vara möjligt. 

- Vi har ju inte möjlighet att betala de lönerna han har tjänat innan, det är ganska självklart. Det krävs nog att han har en annan inställning men det är han nog ganska medveten om.

”En världsklasspelare”

Tränaren i Malmö FF, Uwe Rösler, sticker inte under stol med att han gärna ser en värvning av Zlatan bli verklighet.

– Vi som klubb stänger aldrig dörren till världsklasspelare. När Ibra vill komma hem ska han komma hem. Han är mer än välkommen, säger Rösler.

– Min beundran för Zlatan är så stor att jag fortfarande ser honom som en världsklasspelare. Det skulle aldrig vara något problem att få in honom i laget.

Rösler säger dock att han inte har samtalat med sportchef Daniel Andersson eller någon annan inom föreningen om en eventuell återkomst för Zlatan i MFF.

– För att vara ärlig har vi så många matcher och jag har så många saker på huvudet att jag inte har hört om det här förut. Vi kanske pratar om det nästa vecka, men nu kan jag inte säga något om det. Ur min synpunkt vore jag glad att få jobba med många världsklasspelare, och han är en av dem, det kan jag säga.