Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Väljer bort MFF – klar för bulgarisk klubb

Pa Konate i Rosenborg.
Foto: CHRISTOFFER ANDERSEN / NTB TT NYHETSBYRÅN
Ytterbacken har även representerat det svenska landslaget men spelar nu för Guinea.
Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Pa Konate ryktades länge vara nära en återkomst till Malmö FF. 

Så blir det inte – ytterbacken fortsätter karriären i Bulgarien och Botev Plovdiv, kan Kvällsposten nu berätta. 

Pa Konate tillbringade ett stilla och nästan avstannat fotbollsliv i Jönköping och J-Södra fram till sommaren 2020. 

Då anställdes Åge Hareide, Konates tidigare tränare i MFF, av Rosenborg samtidigt som klubben var på jakt efter en förstärkning på ytterbacksplatsen. 

Raskt gick flyttlasset till Trondheim, där Konate svarade för mycket bra insatser under sitt halvår i Norge. Efter säsongen meddelade Konate att han såg sig om efter nya sportsliga utmaningar – en återkomst till Malmö FF var aktuell vilket Kvällsposten kunde berätta om tidigare i höstas. 

Klar för spel i Bulgarien

Nu är en ny klubbadress klar – det är det hårdsatsande bulgariska laget Botev Plovdiv som har knutit till sig Konate på ett flerårsavtal, enligt uppgifter till Kvällsposten. Klubben tränas av svenskbekantingen Azrudin Valentic som tidigare arbetat med Olof Mellberg i Brommapojkarna och Fremad Amager, och ser Konate som en av de ledande spelarna i den kommande satsningen. 

Sportbladet avslöjade intresset redan under onsdagen, men enligt egna uppgifter till Kvällsposten är affären klar och kommer att offentliggöras under de närmaste dagarna.