Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vägrade att svara på frågor om Bengtsson

Rasmus Bengtsson riktade hård kritik mot MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson. Numera tränar mittbacken med lagkamraterna igen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF:s vd Niclas Carlnén är den som just nu svarar på alla frågor som berör Rasmus Bengtsson. Även rent sportsliga frågor.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Efter årets första ordentliga MFF-träning var det en pratglad och till synes avslappnad Jon Dahl Tomasson som digitalt mötte de samlade journalisterna. 

Men det fanns ett ämne tränaren vägrade uttala sig om – Rasmus Bengtsson.

– Frågor som rör Rasmus är personalfrågor, sa MFF-tränaren och hänvisade till klubbens vd Niclas Carlnén.

Rasmus Bengtsson gjorde en uppmärksammad intervju med Sportbladet den 20 november där han riktade sylvass kritik mot Jon Dahl Tomasson. Mittbacken påstod att han blivit behandlad som en ”råtta” och hävdade att ”många spelare” haft ”problem med tränaren”. 

– Om du inte gillar hans ledarskap men får spela så väljer du ändå att hålla tyst. Utan att nämna namn så är det fler som känner att de inte fått det de förtjänar. Vi snackar inte om spelminuter nu, för det handlar inte bara om det, utan hur man är som klubb och ledare, sa Bengtsson till Sportbladet.

Sedan dess har Rasmus Bengtsson börjat träna med Malmö FF på nytt, vilket klubbens sportchef Daniel Andersson berättade för Kvällsposten när försäsongsträningen började.

”Klubben svarar på frågorna”

Men Jon Dahl Tomasson vägrar alltså helt att uttala sig om den rutinerade mittbacken. 

– Jag ber er att lyssna nu. Alla frågor som rör Rasmus är personalfrågor och de ställs på personalnivå. Det är klubben som snackar, säger Tomasson, som inte kan specificera varför:

– Jag är också personal och det är klubben som svarar på de frågorna. 

Jon Dahl Tomasson svarade inte heller på några sportsliga frågor om Rasmus Bengtsson. Däribland om mittbacken kan vara aktuell för en plats i MFF:s startelva under säsongen 2021. 

– Vid denna tidpunkt går alla frågor om honom till klubbledningen.

Varför är det så, Niclas Carlnén?

– Jag har fattat ett beslut och har ett samtal med Rasmus som är pågående. Då har jag sagt att om det kommer frågor kring det så tar jag dem. Rasmus tränar med laget och sen har han och jag en pågående diskussion.

En diskussion som handlar om huruvida han ska spela med Malmö FF eller inte?

– Diskussionen innehåller många saker. Jag vill inte specificera det mer än så för det är en pågående diskussion som är mellan honom och mig, så som det är nu.

”Kan inte ge någon tid”

Det är en speciell situation när en tränare inte kan svara på frågor om en av sina spelare. Varför är det så känsligt kring Rasmus Bengtsson just nu?

– Jag skulle inte säga att det är speciellt känsligt. Det som jag bestämt är att jag för samtalen med Rasmus och att de här besluten ligger på ledningen i Malmö FF, säger Niclas Carlnén.

Kommer Rasmus Bengtsson spela fotboll för Malmö FF 2021?

– Vi har en pågående diskussion, jag och Rasmus.

När planerar ni att kunna ge ett besked kring det?

– Jag kan inte ge någon tid, det kan jag inte.

Vad händer med Rasmus Bengtsson fram till ett sånt besked kommer?

– Rasmus fortsätter träna.

Trivs Rasmus Bengtsson i Malmö FF?

– Det får du fråga Rasmus Bengtsson.

Rasmus Bengtsson önskades till dagens pressträff men kom inte dit.

– Jag kommer inte kommentera några detaljer för jag tycker att det är mellan Malmö FF och Rasmus, där jag för diskussionen från vår sida. De här detaljerna, som jag förstår att man vill ha svar på, kommer jag inte ge offentligt. Det är vår diskussion.

Finns det något mer du vill säga om Rasmus Bengtsson-ärendet?

– Nej, jag tror inte jag har fler kommentarer.