Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uwe Röslers hyllning till spelarna efter avskedet

Därför lämnar tränaren Uwe Rösler Malmö FF
Rösler och Lewicki efter avancemanget i Europa League.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Uwe Rösler.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I förra veckan meddelade Malmö FF att klubben köper ut Uwe Rösler från kontraktet. 

Nu skickar förra MFF-tränaren en hyllning till klubben via fackföreningen League Managers Association.

– Jag är stolt över allas hårda arbete, där vi under de 18 månader som jag var i Malmö FF, stod för det högsta genomsnittet på 2,25 poäng per match i Allsvenskan, skriver han.  

Dagen efter avancemanget till sextondelsfinal i Europa League kallade Malmö FF till presskonferens där man meddelade att Uwe Rösler lämnar klubben. 

Daniel Andersson berättade att han och Rösler haft långa samtal om hur klubben ska kunna ta nästa steg men att de inte lyckats komma överens om vägen framåt.

Samtidigt som MFF nu letar ny tränare skickar Uwe Rösler en hyllning till sin förra klubb, Malmöfansen och spelarna. 

I ett meddelade via fackföreningen League Managers Association tackar Rösler för förtroendet från MFF:s styrelse och uttrycker en stolthet: 

– Jag är stolt över allas hårda arbete, där vi under de 18 månader som jag var i Malmö FF, stod för det högsta genomsnittet på 2,25 poäng per match i allsvenskan. 

”Ny fotbollskultur”

Han lyfter också fram lagets två raka avancemang i Europa League och tackar till sist sin assisterande tränare Rob Kelly, som också lämnade MFF i samband med Röslers avsked. 

– Kelly var en mycket viktig del av denna fantastiska resa. Vi har lärt oss att anpassa oss till ett nytt liv och en ny fotbollskultur, vilket gjorde oss till bättre tränare och bättre människor och dessa erfarenheter kommer att hjälpa oss mycket på vår nästa resa, skriver Uwe Rösler. 

Brevet avslutas med ”Tack så mycket Malmö FF”.