Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varningen: ”Vi har stora utmaningar framför oss”

Uwe Rösler och Oscar Lewicki var på podiet när Malmö FF höll presskonferens. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Uwe Rösler. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Glöm den allsvenska serielunken för en stund.

Nu går Malmö FF in i Europa League – och in i ”okänt territorium”.

– Det är det som gör det spännande, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Hela Malmö drömmer om ett nytt magiskt Europaäventyr i höst.

Men först väntar ett fyra matcher långt kval. 

Första hindret: Ballymena United från Nordirland.

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler njuter av att spela Europamatcher igen.

– Man lär sig mycket mer av att spela i Europa än av att spela år ut och år in i den inhemska ligan, säger han och utvecklar:

– I Sverige vet man redan så mycket om sina motståndare. I Europa går man in i ett okänt territorium. Det är det som gör det spännande. Vi har stora utmaningar framför oss. Inte bara spelarna, utan även ledarna och hela klubben. Det är därför man vill spela i Europa varje år.

Uwe Rösler: ”De springer inte och gömmer sig”

Ballymena United är en etapp som ska avverkas så lindrigt så möjligt för storfavoriten Malmö FF. Den nordirländska serietvåan slog ut visserligen ut Runavik från Färöarna i förkvalet – men ansågs vara ett drömmotstånd för MFF när lottningen drogs.

Uwe Rösler höjer dock ett varningens finger för Ballymena.

– Det är ett brittiskt lag som spelar med kämparanda och frenesi. De tar ansvar, spelar man-mot-man och springer inte och gömmer sig. De har en framåtlutad mentalitet både när de försvarar och anfaller, säger han.

– Vi vill åka till returen i Belfast med ett bra resultat i ryggen. När de spelar hemma kan deras mentalitet vara ännu farligare för oss än här i Malmö.

En stor fördel för Malmö FF är att laget är mitt uppe i tävlingssäsong, medan den nordirländska ligan inte drar i gång förrän den 10 augusti för Ballymena.

– Ballymena är ”off-season” och vi måste visa att vi är i säsong. Vi måste spela med ett högt bolltempo, säger Uwe Rösler och tror på en liknande matchbild som den senast mot Örebro.

– De kommer spela organiserat och disciplinerat.

Lewicki vill se en bra prestation

Förra året avverkade Malmö FF den kosovanska klubben FC Drita på bästa tänkbara sätt. Det sammanlagda resultatet skrevs till 5–0.

Men då var då – och nu är nu, menar Uwe Rösler.

– Förra året var annorlunda. Den första matchen var på bortaplan. Jag kommer ihåg att planen var väldigt svår, men vi fick ett väldigt bra resultat inför returmötet. Det är vårt mål inför i morgon också, säger MFF-tränaren.

Oscar Lewicki satt med på Malmö FF:s presskonferens inför matchen.

– Framför allt måste vi göra en bra prestation. Då kommer resultatet automatiskt. Vi kan inte tro att vi kan ställa ut skorna och att allt löser sig. Det gäller att inte underskatta dem, säger mittfältaren.

Skadefri trupp

Efter vårsäsong kantad med flera tunga skadeavbräck ser Uwe Rösler ut att ha en helt skadefri trupp inför Ballymena.

Men det var ingenting som han ville bekräfta.

– Jag har inte fått det slutgiltiga beskedet från det medicinska teamet ännu. Men jag förväntar mig att alla tränar, ja, säger Rösler.

När Malmö FF sedan gjorde sin första träning innan match fanns samtliga spelare med på planen.