Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uwe Rösler om Traustason: ”Vill stanna och vinna titlar”

Uwe Rösler anser att Arnor Traustason har haft en fin utveckling sedan tysken kom till klubben. Foto: CLAUS BONNERUP / IMAGO/CLAUS BONNERUP IMAGO SPORTFOTODIENST
Uwe Rösler tror att Arnor Traustason stannar i Malmö säsongen ut, och berättar även att MFF blickar mot spelarmarknaden för eventuella förstärkningar. Foto: BILDBYRÅN

Arnór Traustason har haft en riktigt fin MFF-säsong. 

Så pass fin att stjärnmittfältaren kopplats ihop med utländska klubbar.

Men MFF-tränaren Uwe Rösler räknar med att islänningen stannar året ut. 

– Han är här för att vinna titlar, säger han. 

Arnór Traustason är en av få spelare som fått speltid i varje Malmö FF-match den här säsongen. 

26-åringen har tackat för det stora förtroendet genom att göra två mål och assistera tre under våren. 

Insatserna har även väckt intresse utanför Skåne och mittfältaren har emellertid ryktats bort från MFF. 

Men någon utlandsflytt är inte på tapeten, enligt MFF-tränaren Uwe Rösler.

– Arnór är här för att vinna titlar och han har utvecklats riktigt bra sedan jag kom hit. Han har varit en av våra bästa spelare och han är fortfarande ung nog att gå utomlands vid ett senare skede, säger den tyska tränaren. 

– Jag tror inte att han är intresserad av att ta första, bästa, erbjudande och jag räknar med honom hela året.

”Letar alltid efter förstärkningar”

Malmö FF sitter inne på en av Sveriges bredaste trupper och Uwe Rösler berättar att han i nuläget inte ser några akuta övergångsbehov under sommarens transfer. 

Däremot medger han att klubben är beredd att agera på spelarmarknaden om rätt spelare blir tillgänglig eller om de tvingas sälja någon från den nuvarande truppen. 

– En klubb som Malmö letar alltid efter förstärkningar och talanger, främst när man också har vår starka ekonomi. Men vi vet också att vi har en stark trupp och vi har en trupp som är van vid Europaspel, säger han. 

– Men om någon lämnar då måste vi ju kanske fundera på att ersätta honom. Men Daniel (Andersson, sportchef) är en duktig man som hela tiden letar på marknaden efter spelare som kan förstärka oss. 

Leder serien – trots tung start

Trots att Malmö FF har en riktigt fin form just nu började säsongen tungt för skåningarna. 

Malmö FF åkte först ur svenska cupen och följde upp det bakslaget med att bara få 1-1 i hemmapremiären mot BK Häcken. Dessutom förlorade skåningarna sin första bortamatch för året mot Sundsvall med 3-1. 

Men sedan dess har Malmö rest sig igen och gått tio matcher i följd utan att förlora. Det innebär att MFF leder allsvenskan, med tre poäng ner till stockholmslagen Djurgården och AIK. 

När Uwe Rösler ser tillbaka på våren lyfter han fram två insatser som extra viktiga: förlusten mot Sundsvall och vinsten mot Östersund.

– Vi fick mycket kritik efter matchen mot Sundsvall och det tycker jag inte att vi förtjänade för vi gjorde en ganska bra match, säger den tyska tränaren. 

– En annan viktig match var mot Östersund när Markus (Rosenberg) kom tillbaka. Vi vann den matchen på ett bra sätt och den insatsen gav oss mycket självförtroende som fortfarande lever kvar. 

Rosenberg har ju sagt att han lägger av efter säsongen, försöker du övertala han att fortsätta?

– Det säger jag till honom hela tiden!