Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Skulle störa Zlatan så in i helvete”

Expressen TV rapporterar om Zlatans intervju i italienska GQ där han bland annat berättar om tillvaron i Beverly Hills.
Foto: STINA STJERNKVIST
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Filip Hammar lovar att betala 50 000 kronor för att få till en staty av Markus Rosenberg.

Placering? Bredvid Zlatan Ibrahimovics.

– Den ska vara tio centimeter högre. Det skulle störa Zlatan så in i helvete, säger Fredrik Wikingsson i ”Filip och Fredriks podcast”.

Zlatan Ibrahimovics staty i Malmö har de senaste veckorna utsatts för vandalisering.

Toalettringar har hängts runt armen, huvudet har täckts med sopsäckar och ”Judas” har sprejats med röd färg på skapelsen i brons.

Ilskan i Malmö bottnar i 38-åringens beslut att gå in som delägare i Hammarby, något som kommunicerades ut för nån vecka sen. Ibrahimovic är fotbollsfostrad i Malmö FF och lämnade den allsvenska klubben 2001.

Filip Hammar, som är en trogen MFF-supporter, förstår att många blev upprörda av Zlatans beslut. Och kanske var det stjärnanfallarens ord om Hammarby som gjorde mest ont.

– Zlatan är så vårdslös när han säger att han ska göra Hammarby till Skandinaviens största klubb. Det som är intressant är hur han formulerar sig. Han utgår ifrån att folk där nere ska ha respekt för honom. Han hade kunnat formulera det på ett annat sätt, det är därför folk bli arga, säger Hammar i ”Filip och Fredriks podcast”.

Hammars löfte: Betalar 50 000 kronor

Mängder av MFF-supportrar har krävt att Malmö stad ska flytta Zlatan-statyn, som står placerad utanför Stadion. Många av dem vill hellre se en staty av Markus Rosenberg.

Filip Hammar ser gärna att klubbikonen, som gör sin sista säsong i MFF, föräras en staty.

Faktum är: Han är villig att betala en inte liten summa pengar för att det ska hända. I podcasten avslöjar han att han har varit i kontakt med Rosenbergs agent Martin Dahlin.

– Det här har jag messat till Dahlin. Nu gör vi en Mackan-staty! Jag lovar att betala 50 000 kronor. Den ska vara tio centimeter högre än Zlatans, säger han.

Kollegan Fredrik Wikingsson fyller i:

– Det skulle störa Zlatan så in i helvete.


LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic: ”Kalla och reserverade, vi har aldrig hälsat”

LÄS MER: Zlatan stöttas av Hammarbys ordförande

LÄS MER: Zlatans hälsning: ”Vi ses snart i Italien”