Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Häcken är ju storfavorit...”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Experterna har pekat ut Häcken som främsta gultutmanare till Malmö FF.

Med tanke på hemmaplansfördelen borde de därför ses som favorit i söndagens match, tycker Anders Christiansen.

– Alla pratar om att vi inte peakat och att Häcken är det bästa laget i allsvenskan, säger MFF-kaptenen.

Häcken förlorade mot Halmstad med 1-0 samtidigt som Malmö FF vann mot Hammarby med 3-2 under den allsvenska premiärhelgen. När de två topptippade lagen möts på Bravida arena på söndagseftermiddagen ska pressen ligga på hemmalaget. Det anser åtminstone Anders Christiansen, efter att ha läst förhandstipsen inför seriestart.

– Vi ska försöka dominera så mycket som möjligt av matchen med boll. Vi ska försöka spela fotboll på vårt sätt och göra många av de sakerna vi gjorde senast mot Hammarby. Sen får vi se om det räcker, Häcken är ju storfavorit i allsvenskan så det är väl första gången vi inte är favorit i en match. Det ska väl bli skönt att spela en match där ingen förväntar sig att vi ska ha tre poäng, säger Christiansen.

”Pratar om att vi inte peakat”

I hans egna ögon är det dock MFF som borde vinna matchen.

– Vi förväntar oss alltid att vinna, oavsett vilka vi spelar mot.

– Men det är fint att andra kan bli favoriter i allsvenskan. Jag har varit favorit i fyra säsonger så det är skönt att man inte är favorit och att folk utifrån kan vara nöjda med att vi kryssar. Sen får vi se hur det blir, vår egen mentalitet är att vinna matchen.

Vill du inte vara favorit?

– Det har jag aldrig sagt.

Du sa att det var skönt att någon annan var favorit nu.

– Jag vill vinna varje match, oavsett vem jag spelar mot. Men utifrån... Alla pratar om att vi inte peakat och att Häcken är det bästa laget i allsvenskan.

Hyllar Häcken: ”Spelskickligt”

På en punkt är Christiansen enig med de som tippat Häcken högt upp i tabellen. Det finns kvaliteter i laget, säger han. En tidigare MFF-anfallare pekas ut som hot.

– Det är ett duktigt lag, spelskickligt. De försöker lira på konstgräset och är bra defensivt också. Och så har de fått in vår vän Jeremejeff, säger Christiansen.