Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utlandsproffs vänder hem till Kalmar – nästa säsong

Kalmars huvudtränare Nanne Bergstrand.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Rasmus Sjöstedt återvänder till Kalmar FF.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Kalmar FF krigar för sin allsvenska överlevnad.

Men utanför planen bygger smålänningarna för nästa säsong. Under fredagen presenterades hemvändaren Rasmus Sjöstedt.

– Jag känner starkt för den här föreningen och det är det som har vägt över i mitt val av ny klubbadress, säger han till Kalmars hemsida

Rasmus Sjöstedt växte upp i Färjestaden på Öland och tillhörde Kalmar FF mellan 2011 och 2013.

Därefter gick karriären vidare till Falkenbergs FF, innan Rasmus Sjöstedt lämnade Sverige för ett fyra år långt utlandsäventyr i Grekland, Cypern och Israel. 

– Redan när Rasmus var på väg till Grekland hade vi honom uppe för diskussion och dialog. Han är förmodligen i sin bästa ålder just nu och på toppen av sin karriär, säger Kalmars sportchef Jörgen Petersson.

Rasmus Sjöstedt har varit kontraktslös sedan september och hans nya avtal med Kalmar FF börjar gälla från och med januari 2021. 

”Kul att vara tillbaka” 

Under hösten och vintern kommer den numera 28-årige försvararen medverka under Kalmars träningar. 

– Det känns jättebra att vara här. Jag känner starkt för den här föreningen och det är det som har vägt över i mitt val av ny klubbadress. Det var här min fotbollsutbildning på elitnivå började och det känns riktigt kul att vara tillbaka, säger han.

Rasmus Sjöstedts senaste klubbadress var grekiska Panetolikos. Innan dess har han även tillhört Hapoel Haifa och Aris Limassol.

– Under mina år utomlands har jag mognat som fotbollsspelare och utvecklat mina egenskaper ytterligare. Framförallt har jag blivit bättre mentalt och förbättrat min fysisk. Nu ser jag fram emot att få ta på mig den rödvita tröjan och representera Kalmar FF, säger Rasmus Sjöstedt till Kalmars hemsida. 

TV: Janne Andersson: ”Oerhört surt”