Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Utifrån kan det kännas som att de dominerar”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN STR
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN STR

Ett mål och en assist – Max Svensson låg bakom mycket mot Hammarby. 

Och likt Olof Mellberg tycker den offensiva kraften att HIF kunde tagit alla tre poäng. 

– Utifrån kan det kännas som att de dominerar.

När Andreas Landgren blev inbytt i den 65:e minuten gjorde han också sin säsongsdebut. Korsbandsskadan har hållit honom borta från allsvensk fotboll i mer än ett år.

– Det känns bra , det är skönt att vara. 

– Det är en start, då kan vi bock av comebacken. Vi fick med oss en poäng här från en svår bortamatch, det får vi vara nöjda med, säger Landgren, som medger att kroppen inte håller för 90 minuter än. 

Kvitterade två gånger

Två gånger om låg Hammarby under och lika många gånger såg Max Svensson till att HIF kom tillbaka – först genom ett eget mål och därefter genom att assistera Alex Timossi Andersson. 

– Det första, jag kommer inte riktigt ihåg, det blir en kontring. Jag tajmade in i boxen och tänkte att antingen får jag eller någon annan den. Nu satte han (Anthony van den Hurk) den på mig, det var bara att försöka skarva in den.

– På det andra löper jag i djupled och Rasmus (Jönsson) sätter en perfekt passning på foten. Vi var två mot en och då var det bara att spela vidare.

Besvikelse

Målet innebar 2-2 – vilket också blev slutresultatet. Med det har HIF inte förlorat på tre matcher. 

Tränare Olof Mellberg kände efter matchen ”besvikelse” över att hans Helsingborg inte tog hem samtliga tre poäng. 

– Vi hade möjlighet att kunna dominera mer än vad vi gjorde, framför allt i första halvlek. Vi slarvar en del och vi är för passiva i försvarsspelet. 

”Är inte så farligt” 

Max Svensson:

– Det är blandade känslor. Direkt efter matchen kändes en poäng okej eftersom vi låg under. Sen hade vi chans att göra fler framåt på omställningar, säger anfallaren. 

Sett över 90 minuter håller han med sin tränare.

– Jag har inte kollat statistiken, men de har mycket boll. Sen kan jag inte komma på att de skapar överdrivet mycket. På så sätt tycker jag det är en jämn match. 

– Så länge de har boll framför tycker vi inte det är så farligt. Men utifrån kan det kännas som att de dominerar.