Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utburen på bår – nu aktuell för spel

Arnor Traustason. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
Arnor Traustason. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Arnor Traustason blev utburen på bår när Malmö FF vann mot Östersund i söndags.

Redan nu är han tillbaka i full träning och redo för match mot Sirius.

– Blir det ingen reaktion så är han medicinskt klar, säger fysioterapeuten Alexander Nilsson till Fotbollskanalen. 

Malmö FF vann med 2-0 hemma mot Östersund i söndags. I slutet av matchen gick Arnor Traustason omkull i offensivt straffområde. Med smärta i fotleden bars mittfältaren ut på bår.

– Han landar illa med sin fotled så han klämmer den. Arnor hade för ett år sedan besvär med den fotleden. Detta är ingen allvarlig skada, vi vet vad det är. Han har alltså fått en inklämning i leden, det finns ingen frakturrisk eller något sådant, utan det gör bara förbannat ont när det väl sker, sa fysioterapeuten Jesper Robertsson efter slutsignalen.

Brorsson på väg tillbaka

Och redan nu har Traustason fått ordning på sin fot. Under torsdagen genomförde han ett helt träningspass om om det inte blir några bakslag kommer han kunna spela lördagens bortamatch mot Sirius, uppger fotbollskanalen.

Knäskadade Lasse Nielsen och ljumskskadade Behrang Safari är däremot inte aktuella för spel mot Sirius. Franz Brorsson, som är på väg tillbaka efter en magmuskelskada, närmar sig däremot spel. Han är tillbaka i full träning men har bara gjort två hela pass på ett par månader vilket innebär att han med stor sannolikhet är aktuell för startelvan först till nästa veckas match mot Hammarby.