MFF:s mittfältsstjärna Anders Christiansen. Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN
MFF:s mittfältsstjärna Anders Christiansen. Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uppgifter: Vill ha MFF:s stjärna – för 50 miljoner

Publicerad

Israeliska uppgifter säger att Maccabi Tel Aviv vill köpa Anders Christiansen för 50 miljoner kronor.

Men Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson tar ner uppgifterna.

– Nej, det kan jag lova att vi inte har fått, finns inget bud på 50 miljoner för Anders. säger Andersson till FotbollDirekt.

Förra sommaren värvade Maccabi Tel Aviv anfallaren Vidar Örn Kjartansson från Malmö FF för cirka 40 miljoner kronor.

Kjartansson hade då bara varit i Malmö i ett drygt halvår och sedan ett tag tillbaka har ihärdiga rykten sagt att den israeliska storklubben är på ny spelarjakt i Malmö.

Det första ryktet kring Maccabi Tel Avivs intresse för mittfältaren Anders Christiansen pratade om 55 miljoner kronor.

Den 5:e augusti sa Christiansen till Kvällsposten:

– Jag är sinnessjukt glad över att vara här och spela fotboll i Malmö. Tiden här har varit fantastisk. Jag har bra lagkamrater, spelar på en bra stadion, har fått ett SM-guld och jobbar hårt för att få ett till. Samtidigt har jag en dröm om att få möjligheten att spela på så hög nivå som möjligt. Tel Aviv har jag däremot inte hört något om, men jag har så klart en ambition om att nå så hög nivå som möjligt.

Drömbud dementeras

Nu har ryktena fått ny eld i Israel men enligt Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson finns inget bud i 50-miljonekronorsklassen på Christiansen.

Till nätsajten FotbollDirekt säger Andersson:

– Nej, det kan jag lova att vi inte har fått.

Anders Christiansens kontrakt med Malmö FF går ut efter nästa säsong.

Mittfältaren har på 50 matcher för Malmö FF gjort elva mål och sex assister. 

En allvarlig lårskada höll Christiansen ur spel under fjolårshösten, men fram tills dess var han  en av MFF:s bästa spelare. 

Dansken inledde årets säsong på bänken för att sedan återta en roll som nyckelspelare.

Det israeliska transferfönstret stänger den 5:e september.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag