Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Uppgifter: Tyskt intresse för allsvenske anfallaren

Vad Kvällsposten erfar finns det intresse från tyska klubbar för Andri Runar Bjarnason. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF:s Andri Runar Bjarnason sitter på ett utgående kontrakt.

Enligt uppgifter till Kvällsposten finns det intresse från åtminstone en tysk klubb att värva honom redan i sommar.

– Det har funnits lösa förfrågningar, men det ligger inget konkret på bordet, säger Krister Azelius, ordförande i HIF, som räknar med att han blir kvar i klubben. 

Andri Bjarnason tangerade det isländska målrekordet på 19 mål innan han lämnade ön för spel i superettan med Helsingborgs IF. Där fortsatte målproduktionen och anfallaren slutade i skytteligatopp. 

Visserligen har målkungen haft det tyngre i den allsvenska inledningen – mycket på grund av skador. Men det har inte hindrat utländska klubbar från att snegla på anfallaren.

Intresse från Tyskland

Vad Kvällsposten erfar finns det intresse från bland andra Zweite Bundesligaklubben Darmstadt. Andra klubbar i samma liga uppges också följa Bjarnason.

– I tisdags hade vi styrelsemöte och då hörde jag inte något om Darmstadt. Med undantag för att det inte skett något från i tisdags och jag inte blivit återkopplad på det kan jag säga att mig veterligen har vi inte haft någon kontakt med Darmstadt. Varken lös eller med mer kraft i, säger Krister Azelius.

Andri Bjarnasons agent Magnus Agnar Magnusson – som på tisdagen inte velat svara på några frågor om sin klient – har en annan spelare, före detta HIF-spelaren Victor Pálsson, i just Darmstadt. 

Den tyska klubben är dessutom, enligt tyska tidningar, på väg att sälja sin spjutspets Serdar Dursun. 

Förhandlar

Men Helsingborgs IF är fast besluten om att behålla sin målkung. Andri Bjarnason, som har ett utgående kontrakt, förhandlar nu med Helsingborg om en förlängning.

– Det har varit lösa förfrågningar om Andri, men ingenting konkret. Med den tiden det är kvar på kontraktet och innan vi förlängt med honom, räknar vi inte med några värden på en utgående spelare som gör att vi kan tänkas avstå honom, säger Krister Azelius.

– Det skulle överraska mig.

”Alla vill spela högre upp”

Kvällsposten har förgäves sökt Andri Bjarnason. Men i en intervju tidigare under säsongen berättade han att han har ett mål att spela på så hög nivå som möjligt.

– Jag försöker bli bättre för varje år, varje träning. Alla vill spela högre upp, på en högre nivå. Om du inte vill till en högre nivå, varför spelar du ens fotboll? Det är vad jag tänker på: hur blir jag bättre? Vad ska jag göra för att vara med i landslaget permanent? 

Andri Bjarnason har spelat i totalt åtta matcher i allsvenskan 2019 och gjort tre mål.