Anders Christiansen uppges köpas loss av belgiska Gent. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNAnders Christiansen uppges köpas loss av belgiska Gent. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen uppges köpas loss av belgiska Gent. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Lämnar Malmö – tränar med nya laget i morgon

Publicerad
Uppdaterad

Anders Christiansen lämnar Malmö FF. 

Enligt SportExpressens uppgifter är mittfältaren redan såld till belgiska Gent - och målet är att han ska ansluta till sitt nya lag under morgondagen. 

Anders Christiansen ser ut att bli nästa guldhjälte att lämna Malmö FF i vinter.

Under tisdagen uppgav den belgiska tidningen Het Laatse Nieuws att Gent närmade sig en värvning av den danska mittfältsstjärnan som söker en ersättare för Sven Kum.

Förlängde kontraktet till 2022

Enligt danska Tipsbladet, som hänvisade till den belgiska tidningen, så gick affären i rätt riktning, men klubbarna var ännu inte överens om en övergångssumma.

Men nu verkar parterna ha kommit överens. Het Laatse Nieuws skriver under onsdagen att man väntar på att Anders Christiansens övergång ska bli officiell.

Den danske journalisten Sören Sorgenfri går steget längre och uppger på Twitter att affären är klar.

https://twitter.com/SSorgenfri/status/948445900350816256

Enligt SportExpressens uppgifter är mittfältaren såld till Gent och han ansluter till sitt nya lag inom kort. Målet för den belgiska klubben är att ha dansken på plats under morgondagen för att han ska kunna träna med laget. 

Anders Christiansen, som finns med i den danska landslagtruppen som åker vinterturné den 6 januari, förlängde så sent som i september sitt kontrakt med Malmö FF till 2022. Anders Christiansen fick pris som årets mittfältare och allsvenskans bästa spelare efter fjolårets SM-guld.

Kvällsposten har sökt Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson för en kommentar. 

 

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag