Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: MFF värvar från serbiska ligan

Veljko Birmancevic.
Foto: NTB SCANPIX / BILDBYRÅN
Malmö FF plockar har redan åkt ur svenska cupen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö FF jagar febrilt efter en nia.

Under tiden har de svenska mästarna köpt loss Veljko Birmančević – en 22-årig kantanfallare från serbiska Cucarecki.

22-åringen har gjort nio mål och fem assister den här säsongen och har enligt Kvällspostens uppgifter funnits på MFF:s radar en längre tid.

– Vi har följt Veljko i över ett år, säger sportchefen Daniel Andersson.

Sedan Isaac Kiese Thelin lämnade Malmö FF har klubben med ljus och lykta sökt efter en ny nia – central anfallare.

Samtidigt pågår arbetet med att se över resten av truppen.

På mittbackssidan har samtliga utom Anel Ahmedhodzic utgående kontrakt.

Det samma gäller för Arnor Traustason som främst spelat kantanfallare till vänster. En position där unge Sebastian Nanasi startade i cupfiaskot mot Gais i måndags.

Traustason har under Jon Dahl Tomasson haft allt svårare att se en framtid i MFF och Kvällsposten har skrivit om intresse från amerikanska MLS.

Hittad av MFF:s chefsscout

På den positionen har Malmö FF en längre tid scoutat Veljko Birmančević. Och på onsdagskvällen presenterades han som MFF:s första nyförvärv 2021 med ett kontrakt som löper till och med 2024.

– Det var Vito (Stavljanin, MFF:s chefsscout) som tittade på honom först. Vi har följt Veljko i över ett år och han har tagit fina kliv hela vägen, säger Daniel Andersson och fortsätter.

– Han är väldigt bra en mot en och bra avslutare. Han har många spännande egenskaper som stämmer väl överens med hur vi vill spela.

På totalt 83 matcher för den serbiska förstaligaklubben har Birmančević gjort 15 mål och 16 assister. På 22 ligamatcher i år har han spelat vänsteranfallare 18 gånger och offensiv central mittfältare fyra gånger. 

Skolad i Partizan Belgrad

22-åringen är skolad i Partizan Belgrad och debuterade för Serbien i träningslandskamp mot Dominikanska republiken i januari i år.

– Jag är väldigt glad och stolt över att skriva på för Malmö FF. Det är en stor klubb med en lång historia. Jag vet att truppen är riktigt stark med flera bra spelare och jag ser verkligen fram emot att köra i gång, säger Birmančević.

När serben ansluter till Malmö FF är inte helt klart, men någon gång i början av nästa vecka är målet.

– Covid-19 försvårar naturligtvis den här typen av processer. Det tar lite längre tid för spelaren att komma hit och han måste uppvisa ett negativt test innan han kan ansluta. Men vi är glada att det är klart och ser fram emot att ha honom på plats, säger Daniel Andersson.

Enligt serbiska uppgifter betalar Malmö FF runt 1 miljon euro – motsvarande ungefär 10 miljoner kronor – något som stämmer väl överens med Kvällspostens uppgifter.