Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Malmö FF vill låna Viktor Gyökeres

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
MFF:s sportchef Daniel Andersson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin fortsätter karriären utomlands.

Då vänder Malmö FF blicken mot anfallstalangen Viktor Gyökeres.

Enligt brittiska uppgifter är skåningarna intresserade av att låna 22-åringen.

Under måndagen stod det klart att anfallaren Isaac Kiese Thelin inte kommer att spendera den kommande säsongen hos Malmö FF. Enligt uppgifter har Kiese Thelin tackat nej till bud från både Tyskland och Asien för att i stället fortsätta karriären i Istanbul. 

Under sitt säsongslånga lån hos MFF stod Isaac Kiese Thelin för 16 mål och fyra assist på 28 matcher, när skåningarna säkrade sitt första SM-guld sedan 2017.

Utlånad två gånger om 

Med Isaac Kiese Thelin ute ur bilden ska Malmö FF börjat vända transferblicken mot den svenska juniorlandslagsanfallaren Viktor Gyökeres i stället.

22-åringen tillhör till vardags Premier League-klubben Brighton, men har varit utlånad den senaste tiden. Först till Tyskland och 2. Bundesliga där han representerade FC St. Pauli.

Därefter har Viktor Gyökeres även blivit utlånad till Championship-klubben Swansea. Än så länge har 22-åringen gjort två matcher från start för sin nya klubb, samt nio inhopp.

https://twitter.com/AndyNaylorBHAFC/status/1346371748762042368

Uppgifterna om att Malmö FF är intresserade av Gyökeres kommer från The Athletics Brighton korrespondent Andy Naylor. Han skriver på Twitter att MFF hoppas kunna lösa ett lån.

FotbollDirekt var först att rapportera om MFF:s intresse. 

Söker anfallare och mittback

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson har i en tidigare intervju med Kvällsposten bekräftat att klubben söker efter förstärkningar. Det rör sig dels om en mittback och dels om en anfallare.

– Det är klart att vi känner att det finns en anfallsposition vi ska fylla. Förhoppningsvis med Isaac, annars får man hitta ett annat alternativ. Det är den positionen vi tidigt tittar på. Sedan kan det bli rörelser i truppen och då måste man vara förberedd, sa Daniel Andersson i mitten på december.

Viktor Gyökeres slog igenom i Brommapojkarna, innan han flyttade utomlands 2017. På landslagsnivå har anfallaren flera ungdomslandskamper för Sverige och så sent som för ett år sedan gjorde han debut för Janne Andersson och A-landslaget i samband med januariturnén.


Kvällsposten har sökt Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson utan framgång.