Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då: Man United Nu: Klar för HIF

Anders Lindegaard. Foto: Anna Berg
Foto: SCOTT HEPPELL / AP
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF kan andas ut – nu är målvaktskrisen löst.

På torsdagen presenterades nyförvärvet Anders Lindegaard, 35.

– Med det jag vill och det klubben vill känns det som en ”perfect match”, säger målvakten, som har ett förflutet i Manchester United.

Danske Anders Lindegaard är 35 år och har tidigare vaktat stolparna i klubbar som Manchester United, West Bromwich och nu senast Burnley.

Nu är den tungt meriterade målvakten klar för Helsingborgs IF.

På torsdagseftermiddagen presenterades han av klubben. 

– Det känns väldigt bra. Jag vet att fansen är fantastiska, att arenan är fin och att Helsingborg andas fotboll. Med det jag vill och det klubben vill känns det som en ”perfect match”. Jag vet hur viktigt kultur är i fotboll. Det handlar inte bara om färdigheter och hur långt man kan löpa, det handlar om en kultur där man vill spela för varandra, för klubben och att vilja prestera. Jag ser fram emot att komma i gång med träningar och matcher, säger nyförvärvet Anders Lindegaard i ett pressmeddelande.

Henrik Larsson: ”Väldigt bra målvakt”

Helsingborg har sökt en målvakt hela sommaren, men när förstemålvakten Kalle Joelsson skadade knäet mot Sirius blev jakten ännu mer akut.

Tränaren Henrik Larsson är nöjd över att äntligen hittat sin keeper.

– Anders är en rutinerad målvakt som de allra flesta känner till. Han är en väldigt bra målvakt med lång erfarenhet av toppfotboll i England som kompletterar vår målvaktsbesättning på ett bra sätt, säger Henrik Larsson.

Helsingborg arbetar nu för fullt för att få Lindegaard spelklar till söndagens match mot AIK.

Förtydligar kontraktsklausul

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021 – men kan av ”personliga skäl komma att brytas redan i närtid”. 

Formuleringen väckte så mycket frågor att HIF gjorde ett klargörande sedan på sin hemsida: 

”Personliga skäl” innebär privata skäl som inte har med idrotten eller kontraktet att göra. Anders kan således inte bryta kontraktet för att gå till en annan klubb. Lika lite kan HIF bryta kontraktet för att hitta en annan målvakt. Avtalet är därmed bindande, men med en klausul som innebär att vissa privata förhållanden på Anders sida kan medföra att kontraktet inte kan fullföljas av honom och oss”, skriver klubben i ett klargörande på sin hemsida.

19 PL-matcher för Man United

Anders Lindegaard har 19 framträdandet i Premier League för Manchester United på cv:t. Dansken spelade för den röde jätten mellan 2010 och 2015 innan han lämnade för sejourer i West Bromwich, Preston North End och till sist Burnley, från vilka målvakten senast ansluter ifrån.

HIF har tidigare gjort klart med Alhaji Gero, Ibrahim Bancé och Daniel Hafsteinsson under sommaren.

På minuskontot finns Andri Bjarnason, Rasmus Jönsson och strax även Johan Persson. I går kunde nämligen Kvällposten avslöja att Johan Persson är på väg att lämna för Östers IF.