Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Närmar sig en flytt till Serie A

Marko Johansson är utlånad från MFF till Trelleborg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Marko Johansson.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Malmö FF:s utlånade målvakt Marko Johansson närmar sig en flytt till Roma.

Det rapporterar Corriere dello Sport, enligt Fotbollskanalen.

Marko Johansson är en av Sveriges största målvaktstalanger. Som 19-åring har han etablerat sig som förstamålvakt i allsvenska Trelleborgs FF dit han är utlånad från Malmö FF.

Nu kan han vara på väg att flytta till Italien.

Enligt Corriere dello Sport har förhandlingarna mellan Roma och MFF intensifierats de senaste dagarna, skriver Fotbollskanalen.

Romas plan verkar vara att värva Johansson i sommar och direkt låna ut honom till Genoa som ser ut att tappa sin målvakt Mattias Perin till Napoli eller Juventus.

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

 

Storklubbarna vill ha Marko Johansson

Marko Johansson har vid flera tillfällen tidigare rapporterats vara på väg till just Roma. Även Napoli sägs ha visat intresse.

– Det är många som har frågat mig om jag har mina tankar där eller här, men inget är klart än oavsett vad. Jag tillhör Trelleborg just nu och det är där jag ska vara. Vad som händer i framtiden kan jag inte svara på nu. Men jag har hört en del om ryktena som finns, har Johansson tidigare sagt till Kvällsposten.