Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Därför är Prica i Tomassons frysbox

Från startman till läktaren.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Tim Prica startade de två inledande matcherna i årets allsvenska, men har därefter hamnat i Jon Dahl Tomassons frysbox. Anledningen till petningen är att talangen inte vill skriva på nytt kontrakt, enligt Sportbladets uppgifter. 

Han är den hajpade anfallstalangen som Rosenborg varit på jakt efter sedan i våras. Tim Prica är bara 18 år gammal men inledde Malmös två första allsvenska matcher från start. Därefter har verkligheten dock blivit en annan för Prica - som hamnat i Jon Dahl Tomassons frysbox. 

Efter de två inledande starterna har det bara blivit två inhopp för Prica i allsvenskan som i de sex senaste matcherna inte ens funnits med på bänken. 

Nu skriver Sportbladet att anledningen till detta är att Prica hade en deadline för att skriva på nytt kontrakt - ett kontrakt som fortsatt inte är påkritat. 

– Vi har varit öppna till alla med att vi verkligen vill förlänga med honom, säger sportchefen Daniel Andersson till tidningen. 

Sportbladet: Att han gått från startplats och längre inhopp till att plötsligt inte vara med i truppen alls – har det med kontraktssituationen att göra?

– Jon väljer ett lag för att vinna fotbollsmatcher. Sedan är det klart att när han göra sina val så tar han också hänsyn till vad som är bäst för föreningen både kortsiktigt och långsiktigt. Så kan man väl säga.

Pricas avtal med MFF löper ut efter säsongen.