Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: HIF vill värva talang från Dortmund

Tashreeq Matthews.
Helsingborgs IF vill värva ytterligare. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Helsingborgs IF fortsätter att jaga förstärkningar för att klara det allsvenska kontraktet.

Enligt uppgifter till Kvällsposten är man nu i kontakt med en sydafrikansk talang med meriter från Dortmund.

Helsingborgs har minst sagt varit aktiva på transfermarknaden i sommar. Sex spelare – flera offensiva – har hittills kontrakterats. 

Nu uppges klubben vara på väg att förstärka ytterligare.  

Vad Kvällsposten erfar vill Helsingborgs IF värva den sydafrikanen talangen Tashreeq Matthews, 18. Tonåringen kommer närmast från tyska Dortmund, där han spelat sedan i november 2018. 

Matthews har – utöver ett lån till Jong Utrecht förra säsongen – huserat i den tyska gigantens ungdomslag. 

Nu uppges den offensiva mittfältaren, med meriter från sydafrikanska ungdomslag, vara på jakt efter speltid på seniornivå, och därför kan han landa i HIF. 

Tashreeq Matthews och HIF uppges, enligt uppgifter till Kvällsposten, vara i kontakt med varandra för en övergång. Det är både aktuellt med ett lån säsongen ut och en övergång. 

Kvällsposten har, utan framgång, sökt Helsingborgs IF. 

Aktiva på marknaden

Sedan transferfönstret öppnade i somras har Helsingborgs IF gjort klart med islänningen Daniel Hafsteinsson, Anders Lindegaard, Alhaji Gero, Ibrahim Bancé , Alexander Nilsson och dansken Tobias Mikkelsen.