Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgifter: Brorsson kan lämna Malmö FF

Hetaste snackisarna från EM med Philip Gadd, Noa Bachner och Daniel Kristoffersson
Franz Brorsson kan vara på väg att lämna MFF.
Foto: BILDBYRÅN

Anel Ahmedhodzic väntas försvinna under sommaren. 

Nu kan nästa mittback vara på väg bort från Malmö FF. 

Enligt Aftonbladet jagas Franz Brorsson av saudiska Al Batin. 

Malmö FF är i full gång med förberdelser inför omstarten av allsvenskan och Champions League-kvalet. När det är dags för tävlingsmatcher igen den 3 juli kan det ha hänt mycket på mittbackspositionen. 

Anel Ahmedhodzic har länge varit ryktenas man.

–  Det börjar hända grejer nu. Det kan ta till slutet på augusti eller det kan bli i början av övergångsfönstret, det kan hända när som helst, sade han i slutet av förra veckan. 

Nu rapporterar Aftonbladet att även Franz Brorsson kan vara på väg att lämna klubben

Enligt deras källor ska det vara den saudiska klubben Al Batin som vill knyta till sig mittbacken. Tidningen skriver att det ska vara ett kontrakt värt sju miljoner, netto, om året. 

”Alla fotbollsspelare har ambitioner”

Brorsson, som i fjol var utlånad till danska Esbjerg, har gjort nio matcher i allsvenskan i år – varav sex från start. Hans kontrakt med Malmö FF går ut efter säsongen. 

Inför den här säsongen berättade Brorsson för Kvällsposten att han och Malmö diskuterade en förlängning av kontraktet – men att det inte var uteslutet med en eventuell flytt. 

– Alla fotbollsspelare har ambitioner och vill se hur långt man kan komma. Någon gång vill man ut på ett äventyr också, sade Brorsson då.

För Malmö väntar träningsmatch mot FC Midtjylland på söndag. Allsvenskan startar om med bortamatch mot Norrköping söndagen den 3 juli för att sedan veckan därpå spela första kvalmatchen till Champions League hemma mot Riga.

Danska supportrar efter EM-matchen mot Belgien