Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Är förlorad för svenska landslaget

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Anel Ahmedhodzic, 21, ser ut att vara förlorad för det svenska landslaget.

Enligt Sportske har MFF-stjärnskottet bestämt sig för Bosnien och Hercegovina.

– Inte än. Men det bästa alternativet just nu är Bosnien, säger hans pappa Mirsad Ahmedhodzic till SportExpressen.

Efter utlåningen till danska Hobro förra säsongen kallades mittbackslöftet Anel Ahmedhodzic tillbaka till Malmö FF lagom till slutspelet i Europa League.

Sedan dess har Ahmedhodzic, som började i MFF:s fotbollsskola som sexåring, varit given i guldfavoritens mittförsvar. 21-åringen fick i januari debutera i Janne Anderssons A-landslag under januariturnén, men nu ser det ut som att det allsvenska stjärnskottet är förlorat för Blågult.

Enligt uppgifter till bosniska Sportske ska han ha bestämt sig för spel med det bosniska landslaget.

För SportExpressen bekräftar hans pappa Mirsad Ahmedhodzic intresset nere från Balkanhalvön, samtidigt som han menar att inget beslut än är fattat.

– Han har inte bestämt sig ännu. Vi förhandlar fortfarande. Både Bosnien och Sverige vill ha honom, men det jag har fått höra från det bosniska fotbollsförbundet är att de har en stark vilja att knyta till sig Anel till landslaget, säger han och fortsätter:

”Bosnien bästa alternativet just nu”

– De vill att han ska spela för Bosnien, dels för att de ser honom som en lovande spelare men också för att det finns ett stort behov av mittbackar just nu. Bosnien vill ta ut honom till Nations League-matcherna och play off-matcherna mot Nordirland till EM. Anel har varit Bosniens prioritet och de garanterar honom speltid och framför allt matcher från start. Det är det jag har fått höra från bosniska fotbollförbundet.

Så Anel har inte bestämt sig än?

– Nej, inte än. Det är ett mycket svårt beslut för honom att ta. Han har spelat för Sveriges ungdomslandslag sedan han var 15 år gammal och han fick även vara med på januariturnén.

Mirsad Ahmedhodzic avslutar:

– Det är inte lätt. Både Sverige och Bosnien är intresserade, men det bästa alternativet just nu är Bosnien eftersom han kommer att få spela matcher direkt med A-landslaget.