Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Anfallaren är redo att resa till Malmö

Klubbarna med flest skyttekungar i Allsvenskans historia
Antonio Colak är nära en flytt till Malmö FF.
Foto: ANTHONY DIBON / BILDBYRÅN

Affären mellan Malmö FF och Paok ser ut att närma sig ett avslut.

Grekiska medier rapporterar att anfallaren Antonio Colak har sagt farväl till sina lagkamrater och gjort sig redo att resa till Sverige.

Malmö FF tappade Isaac Kiese Thelin efter förra säsongen och har sen dess varit på jakt efter en ersättare. Nu kan den jakten snart vara slut. Kvällsposten kunde i tisdags avslöja att Paoks Antonio Colak är ett av de hetaste alternativen.

Några avtal är ännu inte påskrivna men bara detaljer återstår. Grekiska medier har under veckan rapporterat att det som förhandlats fram är ett lån som sträcker sig över hela säsongen. I avtalet finns en möjlighet för MFF att under den perioden köpa loss Colak för tre miljoner euro, det vill säga omkring 30 miljoner kronor.

Colak har lämnat Paok

Nu skriver både inpaok.com och sportime.gr att 27-årige Colak på fredagsmorgonen tagit avsked av sina lagkamrater och att gjort sig redo att flyga till Sverige för att slutföra övergången.

Colak gjorde 20 mål på 32 matcher för Rijeka säsongen 19/20 och värvades av Paok. Han tog en plats i startelvan men petades när laget bytte tränare till Pablo Garcia, som saknar förtroende för anfallaren.

Antonio Colak är född i Tyskland men har Kroatiska rötter. I november debuterade han för det kroatiska landslaget.

Här är de senaste skyttekungarna i allsvenskan