Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Helsingborg värvar från allsvensk rival

Alhaji Gero blev målskytt så sent som i helgen mot Sirius.
Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN
Krister Azelius.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alhaji Gero.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Helsingborg har hittat Rasmus Jönssons ersättare.

Alhaji Gero förstärker HIF efter att Jönsson flyttat till Thailand.

– Inga kommentarer, säger HIF:s ordförande Krister Azelius. 

Under söndagseftermiddagen meddelade Alhaji Gero själv till Östersunds-Posten att han lämnar ÖFK. Klubben har velat förlänga kontraktet, men Gero har valt att avböja med motiveringen att han måste tänka på vad som blir bäst för honom och hans karriär.

– Det är fyra svenska klubbar och även utländska men jag kan inte säga något mer om det för tillfället, sa han då till ÖP.

Avslöjar: Alhaji Gero klar för Helsingborg

Enligt uppgifter till Kvällsposten är Alhaji Geros nya klubbadress klar. Det blir en flytt till Skåne och Helsingborg för anfallaren som sedan återkomsten till Sverige och Östersund har gjort ett mål på elva matcher. 

Helsingborgs ordförande Krister Azelius är fåordig när Kvällsposten når honom under söndagskvällen, mitt i födelsedagsfirandet. 

Jag har uppgifter om att Alhaji Gero är klar för Helsingborgs IF. Är det något du kan eller vill kommentera?

– (tystnad) Jag säger som jag sagt i både andra intervjuer och podcaster jag varit med i – han är ett av namnen på den lista vi tittar på när det kommer till spelare vi skulle vilja värva. I övrigt har jag inga kommentarer. 

Finns det en möjlighet att jag kommer ringa tillbaka till dig angående den här spelaren inom en mycket snar framtid? 

– Ja. 

Alhaji Gero gjorde mål för ÖFK så sent som i helgen när han gjorde 1-0–målet mot Sirius på bortaplan. Det svenska transferfönstret öppnar den 17 juli, vilket gör att Gero kan börja representera HIF först då.