Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgift: Robin Borg kan ta över allsvensk klubb

Kalmar FF klarade sig kvar i allsvenskan efter seger i kvalet mot Brage.
Robin BorgFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Robin tillsammans med pappa Björn i BåstadFoto: SVEN LINDWALL
Björn och Robin under en uppvisningsmatch i tennisFoto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN

Robin Borg, 34, kan byta tennis mot fotboll.

Björn Borgs son uppges vara en av kandidaterna i Kalmar FF:s jakt på ny klubbchef och marknadsansvarig.

”Vi har noterat ett väldigt stort intresse för uppdraget som klubbchef i Kalmar FF vilket vi tycker är roligt”, skriver klubbens ordförande Jonas Persson i ett sms till Barometern. 

Hans pappa är en av världens främsta tennisspelare någonsin så det är inte så konstigt att Robin Borg tog sig in på samma bana. Den egna aktiva karriären avslutades dock i de övre tonåren men han har hållit sig kvar i branschen, den senaste tiden som ansvarig för Malmöbaserade Fair Plays tennisakademi.

Nu uppger Barometern att Kalmar FF är på jakt efter Robin Borgs tjänster.

Den allsvenska fotbollsklubben har rensat ut helt efter den gångna säsongen och börjat bygga nytt. Jörgen Petersson har anställts som sportchef och Nanne Bergstrand som tränare.

Robin Borg aktuell för Kalmar FF

Någon klubbchef eller marknadsansvarig finns däremot inte än. Barometern uppger att det fins en rad kandidater. Bland dem är innebandyklubben FBC Kalmarsunds klubbchef Per Viberg, IFK Stocksunds utvecklingschef Johan Israelsson och Per-Ola Johansson, chef på idrottsenheten i Kalmar kommun.

Och Robin Borg.

Ordföranden Jonas Persson skriver i ett sms till Barometern:

”De olika kandidaterna har naturligtvis lite olika profil vilket i förlängningen kan påverka utformningen av andra tjänster i Kalmar FF. Jag vill inte kommentera enskilda personer till någon av rollerna i Kalmar FF”.

Kalmar FF slutade på 14:e plats i allsvenskan vilket innebar att de tvingades kvala för att hålla sig kvar i serien, det lyckades man med genom att besegra Brage.