Isak Pettersson ser ut att petas mot IFK Göteborg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNIsak Pettersson ser ut att petas mot IFK Göteborg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Isak Pettersson ser ut att petas mot IFK Göteborg. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Malkolm Nilsson är HBK:s nya etta i målet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNMalkolm Nilsson är HBK:s nya etta i målet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malkolm Nilsson är HBK:s nya etta i målet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Unga succémålvakten petas efter beskedet

Publicerad

I onsdags meddelade Halmstads BK att målvaktstalangen Isak Pettersson, 20, lämnar klubben efter säsongen.

Nu placeras han på bänken mot IFK Göteborg och ersätts av Malkolm Nilsson, uppger 24Halmstad. 

– Det kommer att kännas speciellt. Det var ett tag sedan jag spelade seniorfotboll, men det är alltid en skön känsla att gå in på Örjans vall. Det kommer kännas nervöst, men roligt, säger Nilsson till sajten.

I ett svagt presterande Halmstads BK har målvakten Isak Pettersson varit en av få ljusglimtar.

Den 20-årige målvakten har imponerat mellan stolparna och enligt Kvällspostens uppgifter är han aktuell för en flytt till IFK Norrköping inför nästa säsong. Även Djurgården ska ha visat sitt intresse.

Än så länge är det bara bekräftat att Pettersson lämnar HBK när årets allsvenska serie är färdigspelad.

Och frågan är om det blir några fler matcher i HBK-tröjan för Pettersson.

Malkolm Nilsson i mål mot IFK Göteborg

I onsdags meddelade Halmstads BK att Malkolm Nilsson förlänger sitt kontrakt med tre år. Nilsson, som varit tvåa bakom Pettersson i år ses som framtida förstamålvakt. Redan nu ser han ut att få det förtroendet.

När Halmstads BK möter IFK Göteborg hemma på lördagen är det Malkolm Nilsson som vaktar målet, skriver 24Halmstad.

– Jag ska bara gå ut och köra mitt race med laget, så kommer det att gå jättebra. Jag har den allsvenska debuten avklarad, mot Hammarby för två år sedan, så premiärnerverna finns där inte riktigt än. Men det är klart att det kommer nog kännas lite nervöst på fredag kväll.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag