Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uefas beslut: Malmö FF straffas efter EL-match

Detta är Malmö FF.
Det är efter incidenter under matchen mellan Malmö och Köpenhamn. Foto: BILDBYRÅN
Nu straffas Malmö.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF riskerar att tvingas spela inför delvis tomma läktare, efter ett beslut från Uefa.

MFF döms till böter och vilkorlig dom efter att pyroteknik använts på arenan mot FC Köpenhamn.

Under Europa League-matchen mellan Malmö FF och FC Köpenhamn tände båda lagens supportrar bengaler. Även föremål ska ha kastats mot plan från läktaren.

Uefa inledde ett ärende – och nu har beslutet fallit. Enligt MFF:s hemsida tvingas klubben betala 50 000 euro. Klubben bötfälls också för 16 000 euro för blockerade gångar under matchen.

”Förödande konsekvenser”

Dessutom mottog MFF beslut om en vilkorlig dom, som gäller från den 22 november och ett år framåt. Det innebär att inkastade föremål eller användande av pyroteknik mot Kiev på torsdag i nästa vecka skulle få följder.

– Ett verkställande av domen skulle få förödande konsekvenser för hela Malmö FF. Stödet från fullsatta läktare kan vara direkt avgörande för våra sportsliga framgångar. Det är oerhört viktigt att de enskilda individer som kastar in föremål eller antänder pyroteknik förstår och tar sitt ansvar för vår förening, säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén, till klubbens hemsida.

En konsekvens skulle kunna vara vara att stänga Stadions norra läktare.