Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvisten löst mellan KFF och Magnus Pehrsson

Regeringens krispaket ger 73 miljoner till herrarna – och 3,5 till damerna
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Magnus Pehrsson hamnade i hetsigt ordbråk med Kalmar FF:s supportrar.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Kalmar FF och Magnus Pehrsson har haft en tvist sedan tränaren lämnade klubben i höstas.

Nu är den löst.

– Vi kan nu lämna detta bakom oss och blicka framåt, säger klubbchefen Lucas Nilsson i ett pressmeddelande.

Kritiken var massiv och Magnus Pehrsson hamnade i konflikt med flera av Kalmar FF:s supportrar efter hemmaförlusten mot Falkenberg i höstas.

Laget tvingades kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan. Då hade Pehrsson redan lämnat föreningen trots ett gällande kontrakt. Därefter inledde han en process för att få rätt till ersättning från föreningen.

Svenska Fotbollsförbundets skiljenämnd är den instans som vanligtvis fattar beslut i ärenden likt detta men så långt har tvisten inte gått.

Kalmar FF meddelar på sin hemsida att parterna nått en förlikning.

– När man går in i en tvist finns det inga garantier och att föra en tvist medför också kostnader för föreningen. Därför har vi sökt att hitta en överenskommelse mellan parterna vilket vi nu har gjort, säger klubbchefen Lucas Nilsson i ett pressmeddelande.

Magnus Pehrsson fick hjälp av Tränarföreningen

Magnus Pehrsson har haft hjälp av Tränarföreningen för att driva tvisten framåt.

– Det är ovärderligt att ha en partner som Tränarföreningen i sådana här situationer och jag vill verkligen tacka för stöttningen under den här tiden, säger han till Tränarföreingens hemsida.