Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvåmålsskytten: ”Det är alltid viktigt att göra mål”

Antonio Colak blev tvåmålsskytt mot Kalmar.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Efter tre raka mållösa matcher klev anfallsstjärnan Antonio Colak fram.

Med två mål och en assist var han den stora segerorganisatören mot Kalmar.

– För en anfallare är det alltid viktigt att göra mål, säger Colak efter 3-1-vinsten. 

Malmö FF tog en betryggande 3-1-vinst mot Kalmar FF. Framför allt kopplade skåningarna ett hårt grepp om sina småländska gäster under den första halvleken

Mittfältaren Erdal Rakip öppnade målskyttet när han utnyttjade ett misstag av Kalmarmålvakten Lucas Hägg Johansson. Därefter blev nyförvärvet Antonio Colak tvåmålsskytt med en fullträff i vardera halvlek. 

– Första halvlek tycker jag var grym. Vi satte mycket press på Kalmar eftersom vi visste att de ville spela bollen. Vi visste också att de inte hade förlorat någon match och släppt in få mål, säger Colak efter 3-1-segern. 

– Vi ville utnyttja vårt presspel och det var precis det vi gjorde när vi gjorde våra två mål i den första halvleken. 

Antonio Colak gjorde sitt första allsvenska mål redan mot Östersund i den tredje omgången. 

”Har inte tänkt något alls på det”

På sex allsvenska matcher har 27-åringen så här långt hunnit trycka in tre fullträffar.

– För en anfallare är det alltid viktigt att göra mål, säger Colak, och fortsätter:

– I dag hade jag bra stöd av ”AC” (Anders Christiansen) och Erdal (Rakip) och alla andra spelare runt mig. Jag tycker att vi stod för en bra laginsats. 

Måndagens dubbla mål markerade något av en islossning för Antonio Colak. Trots att han spelade 90 minuter mot såväl Djurgården som Varberg och AIK blev det inget mål alls under de matcherna. 

– Jag har inte tänkt något alls på det. Jag försöker bara spela bättre och bättre och göra bra matcher. Jag vill alltid spela på topp och jag vet att hårt arbete kommer löna sig, säger Antonio Colak. 

– Men i dag är jag glad över att ha gjort två mål och spelat fram ett.

”Vi har stora matcher framför oss”

Jon Dahl Tomasson startade med Antonio Colak och Jo-Inge Berget på topp. Eftersom Ola Toivonen satt på bänken fick lagkapten Anders Christiansen ta sig an en släpande roll på det centrala mittfältet.

– Vi har många matcher och vi har ett lag med mycket kvalitetspelare. Vem som spelar i dag har ingen betydelse när det kommer till vem som spelar på torsdag (mot Elfsborg). Alla spelare som ingår i vår trupp för med sig mycket kvalitet, säger Antonio Colak.

– Det spelar ingen roll om det är Ola, ”AC” eller Erdal. Jag är glad över att spela med dem allihopa. 

Trots att Europaspelet ännu är några veckor bort har matcherna duggat tätt för Malmö FF. Redan på torsdag väntar ny match, när Elfsborg kommer på besök till Eleda stadion.

– Jag känner mig bra och jag är väl förberedd, säger Colak, som lämnade matchen mot Kalmar efter drygt 70 minuter:

– Tränaren tog av mig för att jag skulle få lite vila inför torsdag. Men jag vill fortsätta jobba hårt de kommande matcherna, vi har några stora matcher framfrö oss. Vi ska avsluta framgångsrikt.