Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Ni ser det ju själva, det är tragiskt”

Mohammed Abubakari får rött kort direkt när domaren ändrar sitt beslut.
På Olympia uppstod det mycket känslor efter flera situationer i Häckens straffområde.
Olof Mellberg var vansinnig på domaren Patrik Eriksson i paus.Foto: C More.

Det blev en tung eftermiddag för Helsingborg på Olympia i matchen som slutade med förlust mot BK Häcken.
I första halvlek fick hemmalaget en straff emot sig och Mohammed Abubakari utvisad, ett beslut som först bedömdes vara ett gult kort men som ändrades. 

– Jag tror att ni ser själva överhuvudtaget domarens insats på alla sätt och vis, säger Olof Mellberg i C More. 

Helsingborg hade chansen att säkra det allsvenska kontraktet vid en seger hemma mot BK Häcken, och under de tio första minuterna såg det också ut som att laget skulle få med sig en hel del. Man inledde piggt, skapade ett par halvchanser och gjorde det svårt för Häcken att etablera sitt spel.

Sen vände allt.

Daleho Irandust smög upp och flöt mer eller mindre igenom HIF:s mittfält, var på väg igenom backlinjen – då kom Andreas Granqvists knä i vägen. Straff dömd för Häcken, Paulinho iskall från elva meter efter lika många spelade minuter.

”Det är tragiskt”

Men efter cirka trettio spelade minuter på Olympia uppstod det heta känslor i Häckens straffområde. Markus Holgersson ropade på straff men fick inte denna med sig och därefter gick Mohammed Abubakari hårt in i en duell med Erik Friberg. 

Domare Patrik Eriksson varnade först Abubakari, men efter att ha konfererat med sin assisterande domare ändrades varningen till en utvisning. Reprisbilderna antydde att en varning hade varit på sin plats, och en arg Olof Mellberg var frustrerad i paus.

– Det spelar väl ingen roll vad jag säger, jag tror att ni ser själva som sett halvleken, överhuvudtaget domarens insats på alla sätt och vis. Det är tragiskt, säger han i C More och fortsätter: 

– Det är uteblivet rött kort mot Djurgården, straff mot Sirus, allt från kort till frisparkar. Det är tragiskt med vi får leva med det. 

”Ska inte vara rött kort” 

Som om resultatet inte var nog tvingades även HIF att byta ut Andreas Granqvist i paus. Det var i samband med straffsituationen som landslagskaptenen grinade illa och såg ut att hämmas av knät även i det efterföljande spelet.

I den andra halvleken tog Häcken vara på övertaget och i den 55:e matchminuten gjorde Kizito 0-2 efter att Yasin först skjutit klockrent i stolpen och Ekpolo snappat upp returen. Där skrevs även slutresultatet. 

Mellberg var fortsatt upprörd efter matchen. 

– Det blir känslomässigt när det är så många domslut emot oss. Det är inte rött kort, jag vet inte vad det är för nivå? Är det ens frispark? Jag vet inte, det ser inte ut så. Rött kort är det inte i närheten av, säger han i C More. 

Efter matchen var Mohammed Abubakari mycket upprörd. Han menade att tacklingen var en 50/50-boll och även fast det fanns kontakt så kunde han inte acceptera ett rött kort. 

– Ett gult kort kan jag acceptera, men det här ska inte vara ett rött kort. Jag tycker att man borde ifrågasätta domarens beslut, han var inte redo för matchen, den var för stor för honom. Jag tycker att vissa människor kommer undan utan att stå till svars för sina misstag, om jag råkar sparka någon får jag en varning. Varför får inte de också något.

Granqvist: ”Otroligt felaktig” 

Vidare menar Helsingborgspelaren att många domare gjort misstag senaste tiden på Olympia – och välkomnar även VAR. 

– Jag tror att det hade hjälpt de som inte har koll. Jag hade velat ha en toppdomare.

Mohammed Abubakari missar nu resten av säsongen i och med sin avstängning och hoppas nu få den upphävd. 

– Det måste de göra, säger han. 

Även Andreas Granqvist menade att utvisningen var felaktig. 

– Alltså… För det första så står Abubakari upp och försöker blocka försvararens skott. Efter att han skjutit i väg bollen så halkar Abubakari, så det ser ju ut som att han träffar honom. Otroligt felaktig utvisning, särskilt när han först får en varning. Jag har sett situationen ett antal gånger nu – absolut gult, men inte mer än det. 

HIF möter i nästa match Gif Sundsvall på bortaplan innan man avslutar mot Elfsborg hemma.

Se omdiskuterade kort-situationen mellan Helsingborg och Häcken

Häcken vann borta - efter luriga passningen