Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Höll kvar Helsingborg – nu kan han lägga av

Ramsus Alm gjorde mål.Foto: LARS DAREBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tobias Mikkelsen. Foto: LARS DAREBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Markus Holgersson spelade kvar sitt Helsingborg i allsvenskan.

Nu kan han sluta.

– Jag har sagt att jag tar säsongen i mål och att jag ska fundera nu, säger han till Helsingborgs Dagblad. 

Bara i den första halvleken avlossades tjugo skott på Olympia. Tolv i HIF-favör och åtta till bortalaget. 

Det var Elfsborg som gick till halvtidsvila med ett mål mot noll. Efter att Rasmus Alm placerat in ledningsmålet vid bortre stolpen efter assist från Jonathan Levi. 

I andra halvlek inledde hemmalaget bäst målmässigt. Alexander Farnerud stötte efter fem spelade minuter in talangen Armin Gigovics inlägg och utjämnade därmed matchen.

Slutade tia

Och det saknades inte chanser att göra ytterligare fler mål i matchen för något av lagen. Men det var bortalaget som återigen satte sig i förarsätet när Rami Kaib gjorde sitt första mål för säsongen. 

Det blev också slutresultatet. Det innebär att Helsingborgs IF landar på en tiondeplats i sitt första år i allsvenskan efter degraderingen. 

Elfsborg å andra sidan placerar sig på plats nummer åtta, efter en stark avslutning på säsongen. På de fem senaste matcherna vann Elfsborg tre och spelade två oavgjorda.

Kan lägga av

Hemvändaren Markus Holgersson har startat samtliga matcher för HIF i allsvenskan i år.

Nu tvekar han om nästa säsong.

– Jag har sagt att jag tar säsongen i mål och att jag ska fundera nu. Jag vill ha mina veckor och låta allt lugna ner sig. Därefter får jag ta ett beslut, säger han till Helsingborgs Dagblad. 

Markus Holgersson och HIF har ett avtal som ger både honom och klubben rätt att bryta kontraktet inför nästa år.  

– Fysiskt sett är det inga problem. Vi tog oss upp från superettan, skönt att få HIF dit vi behöver. Nu har vi stabiliserat HIF i allsvenskan och nu ska vi tänka långsiktigt. Jag hoppas att man kan göra det, sen får jag se om jag har motivationen och drivenheten att vara med på tåget