Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga HIF-beskedet: Bakslag för Granqvist

Allsvenska juryn: ”De är fönstrets stora vinnare”
Andreas Granqvists återkomst dröjer.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Granqvist har drabbats av ett bakslag i sin rehabilitering.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Andreas Granqvist har drabbats av ett bakslag i sin rehabilitering.

Men HIF ger fortfarande inte upp hoppet om att få lagkaptenen spelklar i år.

– Tanken var annars att han skulle varit spelklar till matchen mot BK Häcken på måndag, säger lagläkaren Harald Roos i ett pressmeddelande. 

Helsingborgs IF:s lagkapten Andreas Granqvist har en tung säsong bakom sig. På grund av skadade ljumskar har han bara kunnat spela en allsvensk match, mot Kalmar FF. Tanken var att han skulle ha gjort comeback när HIF möter Häcken hemma på Olympia på måndag.

Så blir det inte.

– Tyvärr har Andreas fått ett bakslag i slutfasen av sin långa rehabiliteringsperiod, säger lagläkaren Harald Roos i ett pressmeddelande.

Hoppas på Granqvist i år

Helsingborgs IF ligger på kvalplats, riskerar att åka ur allsvenskan och har sju omgångar kvar att spela. Fortfarande finns en förhoppning om att Granqvist ska kunna vara med under delar av den viktiga slutstriden.

– I nuläget går det inte att ge någon säker prognos för när återgång i spel är möjlig men bedömningen är att det absolut ska kunna bli under innevarande säsong, säger Harald Roos.

Sverige föll snöpligt mot Kroatien