Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Håller inte helt enkelt”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: STAFFAN CLAESSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

MALMÖ/UPPSALA. Vilken drömstart för Sirius mot Helsingborg.

Tre raka mål efter en lysande uppvisning – i 50 minuter.

Segern stannade vid 3-1 och Sirius behåller sin plats på övre halvan i allsvenskan.

– Det var viktigt för oss att kunna stänga matchen i dag, säger tvåmålsskytten Nahom Girmai Netabay.

Sirius har tappat ledningar vid flera tillfällen.

Den här kvällen tryckte man hårdare på pedalen och höll ut i 90 minuter även om gästerna tilläts reducera och hade mycket bollinnehav under slutkvarten.

HIF kom från årsbästa och en meriterande 3-2-seger mot IFK Norrköping. Nu var man steget efter Sirius när matchen sparkade i gång. Efter 15 minuter fick Sirius en frispark strax utanför offensivt straffområde, och precis som mot Varberg satte de upp en egen mur för att skymma målvaktens sikt - och Stefano Vecchia kunde göra 1-0.

En variant som Vecchia själv ”begär”, som Nahom Girmai Netabay uttrycker det.

– Jag och min farsa har diskuterat det lite, att målvakterna chansar så tidigt när de ser bollen, så de är redan där när jag har lagt den i det hörnet. Men det har fungerat bra i de här matcherna, förklarar Vecchia efter matchen.

2-0 kom genom Nahom Girmai Netabay efter en omställning och snygg avslutning i bortre sex minuter senare. 3-0 på en rökare återgen signerad Netabay bara fem minuter in i andra halvlek.

HIF föll tungt mot Helsingborg hemma

Lägg därtill ytterligare några skarpa lägen i första halvlek, bland annat ett stolpskott av Axel Björnström. HIF reducerade med 20 minuter kvar att spela. Alex Timossi Andersson nickade in bollen efter en högerhörna.

– Vi har dem i andra halvlek. Men hade det varit 2-1 tror jag att det hade varit annorlunda, att vi hade fått mer fart på det och känt att vi är nära. Men 3-1 är tufft att jobba ikapp på 20 minuter, säger HIF:s målskytt efter matchen som slutade 3-1. 

– Första halvleken håller inte helt enkelt. Vi tappar boll, de får spela och diktera matchen väldigt mycket, säger Timossi Andersson.

Hur mycket betyder det att ni har nyckelspelare som Olsson och van den Hurk borta?

– Det är klart att de betyder väldigt mycket för oss, och tyvärr kunde de inte vara med i dag. Som tur är är de med nästa match. 

Nästa match möter Helsingborg. Sirius igen, den gången på hemmaplan.

– Jag tror att alla kommer att vara ännu mer revanschsugna. Särskilt efter första halvlek där vi inte håller måttet. Det är väl det.