Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Tufft att gå och lägga sig i kväll”

Amir Al-Ammari och Joseph Baffo deppar efter Sirius sena kvittering
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
HBK:s mangager Magnus Haglund
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Trots ett spelmässigt övertag lyckades Halmstads BK inte stänga matchen mot Sirius och tappade tre viktiga poäng i matchens slutskede. 

Och Sirius kvitteringsmål borde kunnat förhindras. 

I och med Degerfors seger mot AIK är HBK nu indragna i den tätnande bottenstriden.

– Vi är två spelare i den situationen så det ska vi så klart lösa bättre, säger Magnus Haglund.

– Det blir tufft att gå och lägga sig i kväll, säger mittfältaren Amir Al-Ammari. 

Halmstads BK gjorde sin kanske bästa prestation på länge och var på väg mot en blytung trepoängare när matchklockan tickade in på tilläggstid.

Då skickade Christian Kouakou in kvitteringen för Sirius och HBK fick nöja sig med en poäng. 

HBK:s manager Magnus Haglund var inte nöjd med sättet laget släppte in målet på. 

 – Vi har Baffo och Bengtsson omkring honom men han skjuter ändå förbi och in i hörnet, det är väldigt skickligt gjort av honom. Men vi är två spelare där, vi är två spelare i den situationen så det ska vi så klart lösa bättre, säger Haglund. 

– Det är en långboll som studsar ner som vi ska reda ut bättre, säger Joseph Baffo och fortsätter:

– Det är ju fotboll, man kommer alltid få någon situation eller någon chans. Oturligt nog så dimper bollen ner och jag får ett löp framför mig som gör att jag inte kan jobba på den, det är minimala grejer liksom och sedan lyckas han få den mellan oss och förbi Malle (Malkolm Nilsson Säfqvist). 

”Två steg framåt”

HBK-lägret är dock överens om att dagens prestation var flera steg framåt. 

– I helhet så tycker jag att det i stort sett är ett lag på plan. Vi gör en väldigt bra första halvlek där vi borde dödat matchen redan där och då men de hade inget speciellt i andra heter, säger Baffo. 

Är första halvlek er bästa i år?

– Det skulle jag nog säga, vi har gjort många bra halvlekar mot många bra lag det känns tryggt och vi styr spelet och trycker ner dem, säger mittfältaren Amir Al Ammari och fortsätter:

– Jag tycker att vi har en jättebra variation i vårat spel.   

– Vi gör en gedigen match och vi har tagit två steg framåt sedan Mjällbymatchen, säger Baffo.

Vad är det som gör att ni inte stänger matchen i dag?

– Jag hade varit mer stressad ifall vi inte kom till lägen och inte skapade några chanser alls men vi skapar chanser och det är små marginaler. Sitter mitt skott några centimeter till vänster så är det mål, säger Al-Ammari som knorrade en frispark i stolpen i den första halvleken. 

Han fortsätter:

– De har ett skott på mål i andra halvlek och det är det som går in. 

Deppigt i HBK:s omklädningsrum 

Målet kastade om förutsättningarna för HBK och i och med Degerfors seger mot AIK är HBK nu endast en poäng från negativ kvalplats.  Och det var nerstämt i HBK:s omklädningsrum efter matchen. 

– Det var väldigt tyst där inne och det är många som är väldigt frustrerade för att vi vet att vi förtjänar mer. Man sitter i sina egna tankar och vi vet att vi förtjänade mer i dag. Det blir tufft att gå och lägga sig i kväll, säger Al-Ammari.

Går det att sätta ord på hur du känner just nu?

– Det är klart att det är jävligt surt. Det känns mer som en förlust än en poäng med tanke på den insatsen vi gör i första halvlek men även i den andra halvleken där vi håller dem utanför 

Hur ser du på bottenstriden som kommer?

– Det är klart att vi vet hur läget ser ut i tabellen men det tycker jag inte märks i spelartruppen eller i hur vårat spel ser ut där ute utan vi har en tro på oss själva att vi ska lösa detta. Det är det vi måste göra, vi kan inte sitta och titta på tabellen. Vi vet vilken situation vi sitter i men jag tycker att alla lägger ner ett jättejobb, säger Amir Al Ammari.