Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trots intresset – inga bud på MFF-stjärnan

Anel Ahmedhodzic går mot en framtid att jubla över.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson – på väg mot sin största affäre i karriären?
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Transfermarknaden börjar röra på sig och klubbar från Italien, Frankrike, Holland och Belgien visar intresse för Anel Ahmedhodzic.

Men Malmö FF har fortfarande inte mottagit ett enda bud på stjärnmittbacken.

– Vi har inte fått något konkret alls att ta ställning till, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Det är elva dagar kvar till det internationella transferfönstret stänger och fortfarande väntar marknaden på att verkligen ta fart.

Coronapandemin har mattat marknaden rejält och en Fifarapport som kom i veckan visade att det totala värdet på alla övergångar inom herrfotbollen under 2020 sjönk med nästan 25 procent.

Något som också syns under det innevarande transferfönstret som bjudit på färre övergångar än vanligt.

I dessa tider hoppas Malmö FF sälja spelare för en rekordsumma.

Nämligen mittbacken Anel Ahmedhodzic som MFF drömmer om att avyttra för ett belopp högre än de 82,3 miljoner som Ajax betalde för Zlatan Ibrahimovic 2001.

Kvällsposten har tidigare rapporterat om intresse från så väl Chelsea i England som PSV Eindhoven i Holland och Atalanta i Italien.

Atalantas sportchef vän med Andersson

I veckan uppgavs att Atalanta förhandlat med Malmö FF om Anel Ahmedhodzic. Kvällspostens uppgifter säger dock att MFF fortfarande helt saknar bud på mittbacken, en uppgift som bekräftas av klubbens sportchef Daniel Andersson.

– Vi har inte fått något konkret alls att ta ställning till, säger Andersson.

Atalantas intresse är dock intakt och klubbens sportchef Giovanni Sartori är en gammal bekant till Daniel Andersson. Sartori var nämligen sportchef i Chievo under den tid Andersson spelade för Serie A-klubben

När var du senast i kontakt med din gamla sportchef, Giovanni Sartori?

– Ha, ha! Det får bli inga kommentarer på den.

Vad kan du rent generellt säga om intresset kring Anel Ahmedhodzic?

– Man kan säga så här att man märker att det finns ett stort intresse, men sedan ska det gå till något konkret. Det är väl där vi befinner oss, säger Andersson.

Rosenberg: ”Handlar om rätt sportsligt val”

Enligt vad Kvällsposten erfar har flera klubbar i Belgien visat intresse för Ahmedhodzic och det samma gäller för italienska Serie A och franska Ligue 1.

Anel Ahmedhodzics agent Markus Rosenberg vill inte kommentera klubbnamn eller processer men konstaterar:

– Det finns ett stort intresse och det intresset växer. Men Anel har ingen brådska, han trivs jättebra i Malmö FF och utvecklas där. För honom handlar det om att nästa steg ska vara helt rätt som sportslig utmaning så att han kan bli en så bra fotbollsspelare som möjligt, säger Rosenberg.

Malmö FF är just nu i gång med försäsongsträningen på Stadionområdet och spelar sin första träningsmatch fredagen 29 januari mot IFK Malmö. Då är det drygt tre dygn kvar till transferfönstren stänger i de flesta ligorna på kontinenten.


Kommer du ihåg vad som hände 2020?

Här är sportåret som gick