Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter situationen: ”Det var 100 procent straff”

Höjdpunkter: Malmö FF föll borta mot Wolfsburg
Kevin Mbabu vädjade efter straff.Foto: Kanal 9
Foto: Kanal 9
Isaac Kiese Thelin gjorde 1–0 på straff.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sören Rieks blev inbytt efter Arnor Traustasons skada – men utgick själv skadad senare i matchen.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Kroaten Josip Brekalo gjorde 1–1-målet.Foto: RONNY HARTMANN / AFP TT NYHETSBYRÅN

WOLFSBURG. Isaac Kiese Thelin gav Malmö FF en 1–0-ledning.

Ett mål som skulle visa sig blytungt, då MFF till slut lämnade laget Wolfsburg med 1–2 i bagaget inför returen på hemmaplan.

Men underläget hade kunnat bli större – Wolfsburg skrek på straff vid två tillfällen. 

– Det var hundra procent straff, säger backen Kevin Mbabu. 

Jon Dahl Tomasson valde ett offensivt och ungt lag i sin andra tävlingsmatch som tränare för Malmö FF, 16-delsfinalen mot Wolfsburg i Europa League. Både Adi Nalic och Anel Ahmedhodzic fick förtroendet i startelvan medan bland andra Sören Rieks, Oscar Lewicki och Jo Inge Berget placerades på bänken.

Men redan i den 22:a minuten tvingades Tomasson tänka om. Arnor Traustason satte sig på gräset och signalerade för byte efter en skada, och Sören Rieks byttes in i hans ställe på vänsterkanten.

Den första halvleken gav inget i målväg. Josip Brekalos ribbträff var Wolfsburgs bästa chans, men även MFF hade ett par lägen som kunde ha genererat mer – däribland en frispark från ett kanonläge som Anders Christiansen sköt i muren.

Kiese Thelin satte straffen

Andra halvleken öppnade däremot upp sig mer. Dödläget bröts när Sören Rieks slog ett inspel i straffområdet som orsakade en hands på en Wolfsburgsförsvarare, varpå domaren pekade på straffpunkten.

Anfallaren Isaac Kiese Thelin klev då fram och rullade in 1–0 till höger om målvakten. Sedan sprang han ut mot MFF:s bortasektion där över 4 000 tillresta supportrar brast ut i ett enormt målfirande. 

– Det var ett viktigt mål, 1–0 på bortaplan är alltid bra, säger Kiese Thelin efter matchen. 

Men glädjen varade inte länge. Bara två minuter efter Kiese Thelins mål sprang Josip Brekalo igenom MFF-försvaret och skruvade in kvitteringen i krysset. 

Rieks inbytt och utbytt

Mindre än en kvart senare kom nästa kalldusch för MFF när Admir Mehmedi nickade in ledningsmålet via Isaac Kiese Thelin, som noterades för självmål, efter en frispark och fullbordade vändningen.

Där emellan kom dessutom en ny skadesmäll för MFF. Den gången var det inbytte Sören Rieks som inte kunde spelade vidare, och ersattes av Jo Inge Berget.

Något mer mål kom inte, och resultatet 2–1 står sig halvvägs in i 16-delsfinalen. MFF:s bortamål kan dock komma att bli viktigt för Malmö efter returen som spelas på torsdag nästa vecka. 

VAR-ilskan: ”Jag förstår inte”

Wolfsburgs ledning hade kunnat bli större. Kevin Mbabu skrek på straff när han revs ner av Behrang Safari. Situationen VAR-kollades, men straffen uteblev. Mot slutet av matchen fällde Anel Ahmedhodzic Otavio, och Wolfsburg skrek på straff igen. 

– Det var hundra procent straff, säger Mbabu om sin situation. 

– Han klev på min fot när jag försökte gå fram. Jag pratade med domaren som sa att det bara var en liten knuff. Jag sa att han klev på mig. Jag förstår inte. Det är verkligen synd nu när vi har videon att titta på. Men nu är det så här, vi måste försöka vinna nästa vecka. 

Blev du förvånad att det inte blev straff? 

– Jag blev verkligen förvånad. Jag har fortfarande ont på foten, men det är så det är. 

Behrang Safari själv hade inte mycket för Mbabus åsikt.

– Jag är på honom, men det känns som att han redan är på väg ner innan jag riktigt träffar honom. Det är därför de släpper det. Jag är på honom lite grann, men är han redan på väg ner ska det inte vara straff, säger Safari.

Alla matcher i Europa League sänds på Dplay